Un pla d'ocupació ha permès digitalitzar tota la informació d'interès turístic al "routing" d'Itinerànnia
2011-10-05 11:00El Consell Comarcal de l’Alt Empordà va aconseguir aquest any dos plans extraordinaris d’ocupació local en el marc del Projecte Impuls. Aquests plans han estat subvencionats pel departament de Treball de la Generalitat i han servit per contractar quatre persones desocupades contribuint, així, a la seva inserció laboral.
Un d’aquests plans d’ocupació ha donat feina, durant sis mesos, a tres persones que han realitzat treballs de manteniment i millora dels camins que formen part de la xarxa de senders Itinerànnia així com la seva senyalització, un feina que es va acabar el passat mes de juny. L’altre pla d’ocupació ha permès la contractació d’una persona, durant sis mesos, que s’ha encarregat de la digitalització de la informació de la comarca al routing, una eina que dóna les característiques del lloc on es vol anar i permet a les persones interessades en preparar-se el seu itinerari a la pàgina web (www.itinerannia.net). Aquesta tasca ha finalitzat recentment.
El routing, com a visualitzador i gestor cartogràfic, és una nova prestació de la web d’Itinerànnia, amb l’objectiu que els usuaris puguin crear la seva pròpia ruta a través de la xarxa de camins i notificar les incidències. La persona que ha treballat en aquest pla d’ocupació ha incorporat tota la informació necessària perquè es pugui utilitzar el routing i inclou des de les capes de camins d’Itinerànnia (línies) fins als pals/cruïlles de tota la xarxa (punts), passant per informació dels recursos turístics, empreses, oficines de turisme i transport públic, amb un total de 793 llocs senyalitzats. La informació de cada punt es pot trobar en quatre idiomes (català, castellà, anglès i francès) i es complementa amb la corresponent foto.
Segons s’indica en les conclusions del projecte, la iniciativa “suposa una millora substancial en la competitivitat del sector turístic de l’Alt Empordà, permetent ampliar les seves possibilitats i donant noves oportunitats de negoci per tal que municipis i empreses turístiques es puguin beneficiar d'aquest producte i de tots els que se’n poden derivar un futur proper. Diversifica l'activitat econòmica, contribuint així a la creació i consolidació de llocs de treball en el sector turístic, en un moment de crisi tan forta en tots els sectors. Amb aquesta aplicació es posa a l’abast del públic una oferta de senderisme de qualitat amb molta informació i actualitzada al moment a través de la pàgina web”.
El projecte Itinerànnia va néixer a les comarques del Ripollès, la Garrotxa i l’Alt Empordà l’any 2006 amb la finalitat d’oferir un producte turístic de qualitat basat en el senderisme, creant una xarxa de senders de 2.500 quilòmetres que ha permès ordenar, recuperar i valoritzar el patrimoni natural, els recursos històrics, i l’antropologia local, perquè parteix de 2.000 anys de camins històrics.
Itinerànnia és una xarxa de senders que connecta tots i cadascun dels municipis d’aquestes comarques, considerant-la com la primera xarxa viària de senders en el medi rural, que permet arribar a qualsevol lloc des de qualsevol punt amb absoluta llibertat i seguretat Un dels principals atractius és que permet anar des del Pirineu, passant per les seves viles mil•lenàries a les àrees interiors pre-pirenaiques, per les fagedes i la zona volcànica de la Garrotxa, fins arribar als pobles de l’interior de l’Empordà i arribar al mar, a la Costa Brava.