Un operatiu policial de seguretat ciutadana de 5 mesos a les zones d’oci de l’Empordà es tanca amb 286 denúncies

2011-11-11 16:00

Des del 15 d’abril fins el 30 de setembre els mossos d’esquadra de la comissaria de Roses, amb la col·laboració de les policies locals de Roses, Castelló d’Empúries, l’Escala i Cadaqués, van portar a terme el dispositiu ‘Tramuntana’.

Aquest dispositiu estava destinat a la reducció dels delictes que es concentren a les zones d’oci i a llocs on es pugui produir certa problemàtica a causa de l’increment de la població, coincidint amb la Setmana Santa i el període d’estiu. L’objectiu era permetre la compaginació de l’ús de les zones d’oci amb el descans dels veïns i evitar i minimitzar els possibles conflictes que es poguessin generar.

Durant l’operatiu també van realitzar controls selectius de vehicles i de persones en els accessos a les zones d’oci nocturn, així com en els accessos a espais oberts al públic, entre altres accions.

Els resultats obtinguts han estat:

- 632 persones identificades i 88 vehicles escorcollats.

- 9 detinguts per lesions i 18 detinguts per delictes contra la salut pública.

- 286 denúncies administratives en aplicació de la llei 1/92, aquestes les podrem dividir en:

· 209 denúncies per tinença de substàncies estupefaents, consum o abandonament d’estris a la via pública.

· 13 denúncies per tinença o utilització d’armes prohibides.

· 56 denúncies per tinença o utilització d’armes reglamentades sense necessitat o excedint-se dels límits.

· 8 intervencions temporals d’eines i/o efectes.

Gràcies a la bona coordinació entre cossos policials els resultats han estat molt positius. Per això els responsables dels mossos d’esquadra de la comissaria de Roses continuaran planificant serveis per tal de controlar aquestes zones, sobretot en dates de gran afluència de persones.