Un holandès guanya el PhotoDalícatessen 2010

2010-11-30 09:00

Un centenar de fotografies relacionades amb els tres entorns del Triangle dalinià han participat aquest any a la novena edició del premi PhotoDalícatessen, organitzat per la cafeteria Dalícatessen de la plaça de Sant Pere de Figueres.

El primer premi del 2010, dotat amb 400 euros en efectiu, ha estat per al fotògraf holandès Jorgen VanderVelde. El segon premi l’ha obtingut el català Josep Noguer Rubirola (200 euros), i el tercer l’ha guanyat, un empordanès, el rosinc Eduard Juandó, que s’ha endut el premi anual atorgat per Amics dels Museus Dalí (un carnet de soci per a dues persones i un obsequi), gràcies a una imatge oportuna de la gran nevada del mes de març.

El jurat del concurs estava format per Montse Aguer, directora del Centre d’Estudis Dalinians; el fotògraf cadaquesenc Joan Vehí, amic personal i col·laborador del pintor; el també cadaquesenc Pere Maset; Pasqual Pesudo, en representació d’Amics dels Museus Dalí; Santi Coll, director del Setmanari de l'Alt Empordà i Martí Dacosta, propietari de la cafeteria Dalícatessen, que actuava com a secretari.

El concurs Photodalícatessen té com a objectiu difondre les imatges de l’entorn dels espais dalinians de Figueres, Púbol i Portlligat preses pels visitants. La recepció de les fotos és gestionada per Amics dels Museus Dalí. El concurs compta amb la col·laboració d’Informàtica Figueres, Restaurant Can Jeroni, Carreras FotoVídeo i el Setmanari l'Empordà. L’esdeveniment està patrocinat per la Caixa, Coca Cola, Balló, Casa Darnés, Segafredo, Frigo i Voll-Damm.

En el concurs Photodalicatessen, cada any hi ha un fotògraf convidat. Enguany va ser el reconegut fotògraf de Cadaqués Joan Vehí. En aquesta iniciativa hi han passat personatges rellevants del món de la imatge com ara Tino Soriano, Josep Algans, Pere Puértolas, Francesc Guillamet, Jordi Puig, Héctor Zamplagione, Robin Townsend i el desparegut Marc Lacroix.


Primer premi: Jorgen VanderVelde