Un episodi de pluja general i intensa acomiadarà l'últim cap de setmana de l'estiu

2010-09-16 14:50

El Servei Meteorològic de Catalunya, adscrit al Departament de Medi Ambient i Habitatge, preveu l’arribada d’una pertorbació situada a l’oest de la Península Ibèrica que donarà lloc a un episodi de pluja que afectarà tot el país durant els propers dies.

Les precipitacions s’iniciaran aquesta tarda a l’interior de Catalunya i, de cara a la nit i matinada, escombraran la resta del territori i arribaran al litoral. Entre demà divendres i dissabte les precipitacions seran extenses i cauran en qualsevol punt del país. Sovint aniran acompanyades de tempesta, no es descarta que també de calamarsa, i la intensitat serà moderada en general i localment forta. Les quantitats acumulades en tot l’episodi podran superar els 100 mm a punts del quadrant nord-oest, els 50 mm a la resta del Pirineu, del Prepirineu i a punts de la Catalunya Central i del litoral i Prelitoral, i els 20 mm a la resta del territori.

Diumenge les precipitacions minvaran i marxaran pel nord-est de Catalunya, i es notarà una davallada de la temperatura.

A causa d’aquesta predicció, el Servei Meteorològic de Catalunya ha activat avisos de Situació Meteorològica de Risc de nivell 1 per intensitat i per acumulació de pluja.

Més informació a www.meteo.cat.