Un centenar de fotografies dels anys 50 i 60 al Museu de l'Empordà

2011-11-09 17:00

Dissabte s'inaugura al Museu de l'Empordà l’exposició Nova avantguarda. Fotografia catalana dels anys 50 i 60 organitzada pel Departament de Cultura, a través de la Direcció General de Promoció i Cooperació Cultural, i comissariada per Pepe Font de Mora. L’exposició traça un recorregut per la fotografia catalana dels anys 50 i 60 a través de les obres de nou dels autors més representatius d’aquest període.

La mostra inclou fotografies de Francesc Català-Roca, precursor del nou moviment que tindria lloc a la fotografia catalana; l’eix central del moviment es troba representat per autors com Josep Maria Casademont, Ricard Terré, Xavier Miserachs i Ramon Masats; a més, són presents obres d’extraordinari valor com les d’Oriol Maspons, Toni Catany, Joan Colom i Leopoldo Pomés.

L’exposició presenta un total de 105 fotografies en blanc i negre d’aquests nou autors procedents de la Col·lecció de la Fundació Foto Colectania, que ha produït l’exposició per incloure-la dins del programa d’itineràncies del Departament de Cultura. La podreu visitar al Museu de l'Empordà de Figueres fins el dia 15 de gener de 2012.

Francesc Català-Roca, Autoretrat, 1953. Gelatina de plata, còpia actual.
© Col·legi Oficial d’Arquitectes de Catalunya