UGT Presons denuncia l’alarmant manca de personal que pateix el centre penitenciari de Puig de les Basses

2019-05-07 12:30

UGT Presons ha denunciat que "aquest diumenge, al Departament d’Ingressos de centre penitenciari de Puig de les Basses de Figueres es va viure un dels pitjors episodis que es recorden des de l’obertura del centre".

Els fets van succeir al voltant de les set de la tarda, quan s’acompanyava una interna de tornada cap a la seva cel·la des del pati. L'interna va aprofitar, "amb un moviment brusc i ràpid, per assaltar per l’esquena i retenir amb gran violència un company, mentre l’amenaçava amb un bolígraf manipulat que li va posar directament al coll i l’amenaçava amb acabar amb la seva vida". Quan se la va reduir, aquesta interna va mossegar funcionaris que, a més van patir contusions.

La UGT assenyala que "aquest és un fet que malauradament s’està convertint en habitual i que UGT Presons venim denunciant reiteradament, i és que la ubicació departamental de determinats interns no només és deficient, sinó que és clarament irresponsable, ja què per motius que nosaltres entenem com purament “estadístics”, el Departament de Justícia impulsa una política de separació interior que està posant en perill la integritat dels i les professionals penitenciaris".

UGT Presons vol denunciar l’alarmant manca de personal que pateix el centre i que fa que en un departament com el d’ingressos, amb la barreja de perfils i amb la perillositat que suposa tenir-hi segons quins interns, tingui una dotació de només dos funcionaris.