Troben 1.200 plantes de marihuana a Albanyà i detenen un home de 43 anys

2014-10-05 11:30

Agents de la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra de la comissaria de Figueres van detenir el dia 30 de setembre, un home 43 anys, de nacionalitat espanyola i veí d’Albanyà, com a presumpte autor d’un delicte contra la salut pública.

Durant la tarda del 25 de setembre, una patrulla rural de mossos va sentir una forta olor de marihuana quan passava per una pista forestal, dins del terme municipal d’Albanyà.

Els mossos van localitzar un terreny que estava tancat amb un pastor elèctric. A la finca hi havia un mas i dos hivernacles, en un dels quals es veien plantes de marihuana d’uns dos metres d’alçada. Al voltant de la finca també van localitzar diverses plantacions de marihuana en avançat estat de floració.

Com es feia fosc, es va muntar un dispositiu de vigilància a la finca per tal de controlar que les plantes no fossin tallades. Paral·lelament els mossos van iniciar una investigació per localitzar els propietaris de les plantes.

El dia següent, es va realitzar una entrada i perquisició a la masia. Durant l’escorcoll es van comissar 1.200 plantes de marihuana de diferents mides, dues escopetes de balins, un fusell, tretze cartutxos, documentació i dos telèfons mòbils.

Fruit de la investigació, el 30 de setembre els mossos van localitzar i detenir el llogater de la finca, com a presumpte autor d’un delicte contra la salut pública. La investigació continua oberta i no es descarten noves detencions. El detingut, sense antecedents, va passar el dia 02 d’octubre a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Figueres, el qual en va decretar la seva llibertat amb càrrecs.