Trets a l'exterior del cementiri de Figueres amb una persona morta

2013-11-01 13:30

Aquest divendres, diada de Tots Sants i amb una gran afluència de visitants al cementiri de Figueres, s'ha produït una discussió entre famílies d'ètnia gitana que ha acabat a trets i amb el resultat d'una persona morta. Els fets s'han produït al fil del migdia. El que ha començat com una disputa a l'interior del recinte ha acabat amb un tiroteig al carrer. La víctima és de nacionalitat francesa i de 30 anys d'edat. Ja hi ha tres persones detingudes, entre elles l'autor material dels trets que ha estat arrestat per efectius de la Guàrdia Urbana que es trobaven al cementiri. Els altres han estat detinguts un per conducció temerària i l'altre, una dona, per tenir una arma de foc.

En aquells moments al cementiri s'estava realitzant l'acte d'homentage als difunts amb la presència de l'alcaldessa Marta Felip, molts regidors del consistori i el conseller de Territori Santi Vila. La gran quantitat de gent que es trobava al cementiri ha fugit del recinte en sentir els trets que s'han produït a prop de la porta d'entrada de la part nova. Testimonis presencials expliquen que han escoltat cinc trets. També han comentat que des de primera hora del matí eren moltes les persones d'ètnia gitana que hi havia dins i fora del cementiri.

Tota la tarda el barri de Sant Joan de Figueres es troba sota control per evitar possibles accions de revenja. L’Àrea d’Investigació Criminal de la Regió Policial Girona s’ha fet càrrec de les investigacions.