Tres tallers a les jornades sobre meteorologia a Figueres

2014-02-26 13:00

Figueres acollirà les "Jornades de Meteorologia, Aigua i Canvi climàtic" els dies 18, 19, 20 i 22 de març. Inclouen tres tallers molt participatius de pràctica i divulgació de la meteorologia per apropar el món del temps atmosfèric a la gent. Es proposen diferents activitats que serviran per conèixer els aparells de mesura i la importància d’una estació meteorològica, per aprendre tècniques bàsiques de fotografia a l’hora de captar un fenomen meteorològic, i per endinsar-se en el món de les previsions meteorològiques i també per explorar el coneixement local que hi ha a la comarca sobre meteorologia i senyals de canvis de temps a través de refranys meteorològics i vivències, observacions i experiències de la gent del territori.

En concret el dijous dia 20 de les quatre fins a tres quarts de sis de la tarda es farà una visita comentada a l'estació meteorològica Ferran Pou. Aparells meteorològics i detalls de la feina diària d'un observador del temps. Seguidament hi haurà un taller per aprendre tècniques bàsiques per realitzar fotografies de fenòmens meteorològics.

Finalment el dissabte 22, des de les 10 del matí, el climatòleg Carles Batyés parlarà de "Com prepara l'home del temps una previsió meteorològica? Coneixeu senyals de canvis de temps? Recordeu i heu viscut fenòmens meteorològics extrems?" a l'Arxiu Municipal de la plaça de l'Escorxador.

Les inscripcions poden fer-se adreçant-se personalment a la seu de l'Arxiu Comarcal de l´Alt Empordà o trucant al 972670178 indicant el taller. El cost de cada taller és de 12€. El cost dels tres tallers és de 30€.