Tres flors, la màxima distinció, per a Figueres al Viles Florides

2013-07-16 15:00

La ciutat de Figueres ha estat distingida amb tres flors al Viles Florides obtenint, d'aquesta manera, el màxim guardó possible. Una delegació de la ciutat, encapçala pel tinent alcalde, Joaquim Felip, ha assistit aquest dilluns a Cardedeu, a la gala de lliurament de premis.

Figueres forma part des de fa només dos anys d'aquest club de ciutats que, a arreu d'Europa, vetllen pel manteniment i la promoció de les seves zones verdes i jardins. Tot i que l'any passat de la ciutat ja se'n van destacar la planificació dels seus espais verds i el precís inventari d’aquests, enguany l'organització de Viles Florides ha distingit amb el màxim guardó a la capital de l'Alt Empordà per actuacions com els Jardins Puig Pujades; la creació dels horts urbans; la utilització d'aigua freàtica per al rec de zones verdes i jardins; o, entre d'altres, per plantar més plantes autòctones per a l'ornamentació.

L'alcaldessa de Figueres, Marta Felip, es mostra molt satisfeta pel reconeixement obtingut perquè "és un estímul a la feina feta que es fa des de l'Ajuntament i els seus tècnics a les zones verdes i jardins de la ciutat. També ens confirma que les accions que estem duent a terme en aquest sentit són les correctes".

A més de les noves zones verdes com els Jardins Puig Pujades, Figueres té avui 807.854 m2 de superfícies verdes; 16.304 arbres i 448 jardineres al seu terme municipal.