Tres castells de 7 en el 19è aniversari de la Colla Castellera de Figueres

2015-10-05 11:00

La Colla Castellera de Figueres acaba amb la millor actuació de l'any i una de les millors actuacions possibles dins la gamma de 7 pisos. Els liles han dut a plaça tres castells de gamma alta de 7, el 3d7 amb agulla, el 5d7 i el 4d7 amb agulla.

L'actuació ha començat amb 4 pilars de 4. En primera ronda s'ha descarregat un 3d7 amb agulla, marca de la casa, amb molta solidesa i sense cap bellugueig. Les mides del castell s'han conservat durant tota la carregada i descarregada. Això ha donat molta confiança per encarar el repte.

I el repte de l'actuació s'ha dut en segona ronda, el 5d7, castell que van poder dur a plaça al final de temporada passat. Si ve llavors es va haver de desmuntar vàries vegades i comptabilitzar intents que els van fer perdre ronda, aquest cop només s'ha desmuntat un peu per quadrar-lo millor. El resultat dels assajos i la pèrdua de por a aquest monstre s'ha demostrat i el castell s'ha carregat amb molta tranquil·litat. A la descarregada la mainada, eufòrica de veure que el tenien al sac, l'ha fet trontollar una mica al sortir. Aquest 5d7 ha estat molt celebrat per la colla.

En  tercera ronda, s'ha descarregat un 4d7 amb agulla, de mides un xic desquadrades i que ha fet que fos una mica mogut durant tota l'execució. Tot i això, en cap moment ha perillat ni s'ha hagut de treballar més del compte per descarregar-lo.

Finalment la colla ha executat 2 pilars de 5 simultanis per acabar la diada. S'ha de destacar el gran número de camises que la colla ha dut a plaça, 140 camises fan somiar a la colla amb castells més grans i tot.

Per la seva banda, els Castellers de Cerdanyola han fet p4, 3d7, 4d7 amb agulla, 5d7 i p5 i els Castellers de la Sagrada Família p4, 4d7, 3d7, 4d6 amb agulla i pilar de 5.