Tres dies de portes obertes i presentació de "La llista" al Museu de l'Empordà per celebrar el Dia Internacional dels Museus

2011-05-10 17:00

L’escriptora Laia Fàbregas presentarà al Museu de l’Empordà la novel·la La llista en el marc de la celebració del Dia Internacional dels Museus 2011. El Museu de l’Empordà es vol sumar un any més a la celebració del Dia Internacional del Museus amb jornades de portes obertes el cap de setmana del 14 i 15 de maig, i el mateix dia 18 (DIM), en què també es presentarà la nova novel·la de Laia Fàbregas.

En un any en què l'ICOM (International Council of Museums) ha proposat el lema Museus i memòria, ens plau presentar La llista, una novel·la de Laia Fàbregas sobre coincidències i accidents, sobre adaptar-se a un país nou i sobre nostàlgia, soledat i estimar incondicionalment. Una història el fil argumental de la qual s'entrellaça amb Figueres i que també queda vinculat amb la ciutat de forma extra literària, mitjançant unes cartes plenes de secrets que es reben en un domicili del carrer Moreria núm. 4, a condició de no ser mai obertes. Al blog de Laia Fàbregas hi podreu llegir la carta que la protagonista de la novel·la, Willemien Salgado, va escriure (sense arribar a enviar-la mai) a tots els seus amics i coneguts, on els demanava un favor peculiar. L’autora del llibre ha estat qui s’ha encarregat de difondre la petició de la Willemien.

Les cartes rebudes podran veure's, evidentment sense obrir, formant part de l'escenografia-instal.lació que la mateixa Laia Fàbregas disposarà a l'auditori del Museu de l'Empordà per a la presentació del llibre. Durant l'acte, la també escriptora i gestora cultural Mercè Cuartiella, conversarà amb Laia Fàbregas per tal que l'autora expliqui tots els detalls que envolten la creació d'aquesta novel·la.

Laia Fàbregas (Barcelona, 1973) es va formar en Belles Arts a cavall entre Barcelona i Holanda, fa uns anys però, el seu interès s'anà decantant més per les paraules que per a les arts plàstiques, fins al punt de què acaba de publicar la seva segona novel·la La llista (Amsterdam Llibres / Alfaguara).
Va viure diversos anys a Holanda on va publicar La nena dels nou dits (2008), llibre que va rebre l’elogi de la crítica holandesa i ja sumava tres edicions dos mesos després de la seva publicació.