Tres detinguts a Pont de Molins per sostreure una càrrega de 17.000 bolquers d’un camió

2011-01-13 13:30

Efectius de la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra de l’Àrea Bàsica Policial (ABP) Alt Empordà – Figueres van detenir la matinada del dimecres 12 de gener, a la N-II, terme municipal de Pont de Molins, tres homes, Isidro BO, de 40 anys, David MLL, de 27 anys, i Tomas HS, de 38 anys, tots veïns de Badalona, com a presumptes autors d’un delicte de furt a interior de vehicle. A dos dels presumptes autors, David MLL i Tomas HS, se’ls imputa a més un delicte de desobediència als agents de l’autoritat.

A quarts de 4 de la matinada del dimarts al dimecres, efectius dels mossos van ser requerits per la Sala Regional de Coordinació Operativa per tal que s’adrecessin a la carretera N-II, al punt quilomètric 765, municipi de Biure, ja que presumptament tres individus estaven robant la mercaderia d’un camió amb semi remolc estacionat a la zona, i l’haurien traspassat en una furgoneta, la qual hauria fugit per la mateixa via, direcció Figueres.

En arribar al lloc dels fets els patrulles van poder veure una furgoneta que fugia a gran velocitat direcció Pont de Molins, fins que els agents la van poder interceptar i aturar creuant el vehicle policial davant del vehicle escàpol, ja que aquest feia cas omís a les indicacions acústiques i lluminoses dels agents.

En aturar-se la furgoneta, dos dels individus van sortit corrents, menys el conductor, Isidro BO, que no va tenir temps i va ser detingut pels mossos. Els agents van cercar per les immediacions del lloc (unes naus industrials) i van poder localitzar els altres dos escàpols, David MLL i Tomas HS, el primer estirat al terra amagat sota uns matolls, i el segon entre unes màquines excavadores d’una nau industrial. A aquests dos presumptes autors se’ls imputa a més, un delicte de desobediència als agents de l’autoritat. La detenció s’ha produït al punt quilomètric 762.5 de la N-II, al municipi de Pont de Molins.

El camió presentava un tall a la lona lateral esquerre del darrera, d’uns trenta centímetres de diàmetre (per veure la càrrega), i les portes del darrera del semi remolc també estaven obertes. La càrrega total sostreta constava de tres palets amb 174 caixes de bolquers de nadó, uns 17.000 bolquers, càrrega que s’ha pogut recuperar en la seva totalitat i que resta en dipòsit judicial. Els presumptes autors portaven per efectuar el robatori, dues navalles, una llanterna, un parell de guants i tres gorres de llana.

Els detinguts, de qui a Isidro BO i Tomas HS els consten antecedents, han de passar properament a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Figueres.