Tres col·legis electorals de Figueres canviaran d'emplaçament

2010-11-21 00:52

L'Ajuntament de Figueres informa d’algunes novetats a la ciutat en relació a les eleccions al Parlament de Catalunya, que se celebraran el diumenge 28 de novembre de 2010. Hi haurà tres col.legis electorals que canviaran de situació. El que fins ara era al col·legi Paula Montal, a les Escolàpies, passarà al local social de l'Horta de l'Hospital, el que hi havia al l'Institut Cendrassos s'emplaçarà al local social dels Cendrassos i el del col·legi Maria Àngels Anglada passa al local social del Rally Sud.

La regidora directora d’Atenció Ciutadana i Estadística, Olga Carbonell, explica que “el canvi de les seus dels col.legis electorals a locals socials de propietat municipal es fa per facilitar l’adequació dels mateixos per a la jornada electoral i causar les mínimes molèsties als centres educatius que fins ara havien cedit els seus espais”. Els ciutadans amb dret a vot d’aquestes tres seccions electorals rebran en el transcurs de la campanya electoral una nota informativa sobre aquest canvi d’ubicació.

El dia de la jornada electoral actuaran a Figueres 25 representants de l’administració (treballadors municipals especialment designats per a aquest càrrec) que supervisaran el correcte funcionament del procés a les 35 meses electorals del municipi. Per transmetre les dades a la Generalitat de Catalunya (constitució de meses, primer i segon avanç de participació i escrutini) disposaran d’uns dispositius PDA, com en tots els municipis de més de 10.000 habitants. Aquests dispositius faciliten la transmissió de dades, i permetran que a la fi de la jornada electoral es pugui obtenir informació sobre els resultats entre mitja hora i una hora d’antel·lació.

El diumenge 28 de novembre, durant tota la jornada electoral, les oficines del Departament d’Estadística estaran obertes al públic, a l’avinguda de Salvador Dalí 107, per donar informació sobre els col.legis electorals i tramitar, si escau les reclamacions corresponents. En total, es calcula que durant aquesta jornada unes 40 persones de l’Ajuntament, a més a més dels efectius de la Guàrdia Urbana encarregats de la seguretat dels col.legis electorals, estaran treballant per tal que el procés de les Eleccions al Parlament de Catalunya 2010 es desenvolupi amb normalitat.