'Transparències' de Paula L. Clay a Ca l’Anita de Roses

2020-09-15 19:00

Ca l’Anita de Roses acollirà entre el 19 de setembre i el 25 d’octubre l’exposició “Transparències” de Paula L. Clay. La mostra és un projecte autobiogràfic que presenta un seguit de retrats realitzats amb diferents capes de teles translúcides, partint de les relacions establertes i experimentades al llarg de temps per l’artista dins el seu nucli familiar.

“Transparències”, fruit de la col·laboració de Paula Lausin Clay amb el Festival Indund’Art, és un projecte que es concreta en una sèrie de retrats de diverses dones de la família de l’artista, teixits mitjançant capes de teles translúcides. Seguint un pausat procés de producció, Paula L. Clay elabora cada un d’aquests retrats partint d’imatges o fotografies antigues d’algunes dones de la seva família -l’àvia Angelita, la iaia Maria, l’Eva Patrícia i la Clàudia- per acabar traslladant-les al suport tèxtil. La composició dels retrats a partir de la superposició de capes permet que, a través d’un joc lumínic, s’acabi revelant el rostre contingut en elles, com si es tractessin d’imatges que apareixen del no-res.

En la instal·lació en sala, les obres apareixen penjades com si es tractés de “roba estesa”, disposades de manera que l’espectador pot passejar entre elles i convivint amb altres materials i vestigis del procés creatiu desenvolupat per l’artist

Paula L. Clay va ser guardonada amb la Menció especial d’Art Jove que el Festival Inund’Art atorga anualment. El projecte, que també va rebre el suport dels Ajuts Kreas de l’Ajuntament de Girona, es pot visitar a Ca l’Anita del 19 de setembre al 25 d’octubre, en horari de 10 a 13.30 h de dilluns a divendres, i de 12 a 14 h i de 17 h a 20 h, dissabtes, diumenges i festius.