Toro i Galimany rebutgen la violència i demanen diàleg

2017-10-06 10:30

Els regidors no adscrits de l'Ajuntament de Figueres Núria Galimany i Manuel Toro han llegit aquest manifest en el darrer ple municipal:

"Rebutgem tota forma de violència, física, verbal, psicològica, intel·lectual o política.

Rebutgem absolutament, amb especial intensitat, la violència utilitzada per les forces de seguretat contra persones que pacíficament volien votar en la consulta convocada per l’1 d’Octubre

Manifestem la nostra solidaritat amb les persones i municipis que han resultat afectats per la violència generada l’1 d’octubre.

El nostre cor és amb ells.

La Comissió Europea s’ha pronunciat sobre aquests fets: “Hem vist imatges terribles, però una opinió no és més valuosa que altra pel fet de manifestar-se més alt, cridant més. És necessari un diàleg pacífic. Els catalans aporten propostes serioses que s’han de valorar”, diu la Comissió Europea. L’Aliança de Lliberals i Demòcrates Europeus, del que forma part el PDeCAT, ha manifestat que “l’única sortida possible és dialogar, escoltar i entendre’s: “Ni es pot anar contra la llei, ni es pot governar sense la llei. Demano a ambdues parts que parin l’escalada i s’asseguin a la taula de diàleg. L’esperit ha de ser l’enteniment”

Mantenint camí obert al diàleg, i recordant que des d’instàncies diverses com els Col·legis d’Advocats s’han ofert propostes de Mediació, avui condemnem de nou la violència, amb aquestes, les nostres pròpies paraules, que són les que realment defineixen i expressen els nostres sentiments".