Toro i Galimany presenten instància per a passar a ser regidors no adscrits de l'Ajuntament de Figueres

2017-03-02 09:30

Aquest dijous 2 de març els dos regidors d'Unió de l'Ajuntament de Figueres Manuel Toro i Núria Galimany han presentat una instància en que manifesten la seva voluntat de sortir del grup de CiU i passar a ser regidors no adscrits.

Ho han fet públic a través d'aquest comunicat:

Fa un temps, l’Alcaldessa va manifestar la necessitat de revisar el Pacte de Govern Municipal per fer front als dos anys i mig que quedaven de mandat.  Hi estàvem d’acord, calia revisar-lo i teníem propostes per a fer-ho. Avui ja no cal, aquell Pacte de Govern va ser dinamitat.

El darrer episodi de decisió unilateral va ser el trencament del Pacte de Govern, que va venir acompanyat d’un seguit de desqualificacions personals i atacs que considerem fora de la lògica i la necessitat de fer política. Per tot això, vàrem estimar del tot punt necessari que, manifestant en primer lloc l’excel·lent relació que mantenim amb el PDeCat a tots els nivells, i com a tema exclusivament local i de l’Ajuntament, havíem de demanar la tramitació de la dissolució del Grup Municipal de Convergència i Unió.

A partir d’aquell moment, des d'un punt de vista formal, no érem membres del Govern, però tampoc exactament oposició, i actuàvem en tant que Regidors lliures i independents en tot allò que ens semblava benefici de la ciutat. Hi havia interès en fer-nos aparèixer encara com a membres del Govern, quan no governàvem ni teníem cap competència. Érem membres del Grup Municipal CiU, però havíem demanat la seva dissolució.

La nostra proposta als Grups Municipals, amb els què ens vàrem reunir aquells dies, passava per la redacció i l’acord sobre un full de ruta amb els temes principals de ciutat, posant-los per escrit i prioritzant-los, aplicant-hi el finançament el disseny del qual li vaig deixar escrit a Marta Felip el dia que va voler assumir ella la Hisenda Municipal el juny de 2015: 5 milions d’euros per any d’inversió, sense incrementar en absolut l’endeutament. Això és el que permetia l’estat de les finances municipals gestionades per nosaltres del 2011 al 2015.

Però per a sortir del “limbo” polític-jurídic-administratiu en que la alcaldessa insisteix en mantenir-nos en tant es tramita la dissolució del Grup Municipal de CiU, en aquesta data, avui 2 de març 2017, i mitjançant instància entrada al Registre General i notificada al Portaveu de CiU, hem manifestat la nostra voluntat de passar a ser REGIDORS NO ADSCRITS,  en tant que es tramita la dissolució del Grup Municipal de Convergència i Unió.

DEIXEM EL GRUP MUNICIPAL DE CONVERGÈNCIA I UNIÓ

En tant que no es resol la dissolució del Grup Municipal de CiU, i per evitar que se’ns neguin drets polítics, el de la paraula en el mateix Ple, o se’ns negui el dret d’assistència per no voler asseure’ns a les cadires de “Govern”, per recuperar alguns drets polítics, hem decidit sortir del Grup Municipal de CiU i passar a ser Regidors “No adscrits”.

Aquesta situació es mantindrà fins a la resolució de la nostra petició de dissolució de l’esmentat Grup CiU. Un cop tramitat l’expedient, en aplicació dels criteris d’interpretació exposats en el seu moment, entenent que na Núria Galimany i Granés i en Manuel Toro Coll no abandonen el Grup Municipal de CiU com a actuació individual, sinó que ho fan com a representants d’UDC, per la dissolució de la Federació CiU, és aplicable l’excepció de l’article 73.3 LRBRL i 50.6 TRLMC, i en conseqüència, caldrà procedir a formar el Grup Municipal d’UDC.

Ara toca a Govern i oposició esvair els dubtes sobre la governabilitat de Figueres i permetre la constitució del Govern fort, estable i coherent. Els regidors d'Unió donarem tot el nostre suport a un Govern, amb el PDeCat i altres grups municipals, que vulguin un Govern fort, estable i coherent per a Figueres.