Toro i Galimany deixen les seves regidories a Figueres i el Govern es queda amb només 5 regidors

2017-02-07 17:19

Els regidors d'UDC a l'Ajuntament de Figueres Manuel Toro i Núria Galimany han anunciat a través d'un comunicat que abandonen el Govern de Figueres al costat dels 5 regidors de CDC, actualment PDECat. D'aquesta manera queden només 5 regidors al capdavant de l'Ajuntament de Figueres, l'alcaldessa Marta Felip i els regidors Francesc Cruanyes, Quim Felip, Jordi Masquef i Dolrs Pujol.

Toro i Galimany recorden que "en la nostra roda de premsa del passat dia 1 de febrer, vàrem dir que el trencament del Pacte de Govern amb PSC i Compromís d’Esquerra ens resulta del tot punt inacceptable, tant la forma com el fons dels fets". Reiteren “ens sembla precipitada, que encara hi ha ponts i punts en comú que permetrien donar continuïtat al pacte amb el PSC i Compromís, sense tancar-nos a altres posicions”.

El dos regidors d'UDC han reiterat a Marta Felip que "és clarament inviable governar amb una minoria de 7 i dur a terme una acció de Govern coherent, estable i consensuada". Ahir es van reunir amb l'alcaldessa i el regidor Masquef, actual President local del PDECat "vàrem demanar que fessin algun gest en reconeixement que el trencament del Pacte de Govern ens col·loca ens una situació d’ingovernabilitat i que va ser precipitat". D'aquesta trobada, expliquen, "no vam btenir cap resposta que no fos la recurrent que “governarem amb pactes puntuals”". 

Toro i Galimany expressen que han valorat molt bé les diferents alternatives i interioritzat les conseqüències "quedar-nos a Govern és acceptar el que s’ha fet i perdre’ns el respecte, el que ens puguin tenir i el que volem tenir de nosaltres mateixos. Deixar el Govern representa perdre veu i representativitat, però mantindrem la força i la credibilitat, serà només un interval, doncs com li hem dit reiteradament a Marta Felip, “no és pot governar amb 7 regidors” molt menys amb 4 i mig...".