Tornen a tancar els pas fronterer de Banyuls obert dissabte per l'acció d'uns veïns d'Espolla

2022-01-24 16:30

Aquest dilluns, 24 de gener pel matí, el Coll de Banyuls que dilluns va ser obert per un grup de veïns d'Espolla ha tornat a ser tancat amb pedres i terra per part de les autoritats franceses.

De fet, el mateix dia de l’obertura, dissabte passat, el Prefecte dels Pirineus Orientals ja va requerir que es tanqués.

Durant tot el cap de setmana els vehicles no han tingut cap impediment per anar d’un costat a l’altre de l’Albera. I van ser molts els nordcatalans que van aprofitar la circumstància per acostar-se a la 25a Fira de l’Oli i l’Olivera a Espolla aquest diumenge.

Entre ells, el batlle de Banyuls Jean-Michel Solé que es lamentava dels problemes que comporta el tancament de la carretera.

Aquest obrir i tancar, segons el Col·lectiu per l'Obertura dels Passos Fronterers, reflexa un conflicte que en el seu dia van provocar les autoritats franceses quan van decidir unilateralment impedir la circulació. No només afecta pobles veïns, també ha arribat a la Comissió Europea que la setmana passada.