Torna la sardinada solidària de We Love Uganda al Xiringuito X de La Rubina

2023-07-13 10:03

Un any més, torna un clàssic de l'estiu a l’Alt Empordà: la sardinada del Xiringuito X de la Rubina d’Empuriabrava a benefici de l’associació empordanesa We Love Uganda. Tindrà lloc el dimarts 18 de juliol, a partir de les 9 del vespre, i "preveu ser una jornada amb bon ambient, música i menjar on es maridin festa i solidaritat", explica la presidenta de l’entitat, Sònia Fuentes.

En aquesta línia, cal destacar que per aquell dia el Xiringuito X també ha programat un concert del grup La Dinamo a partir de mitjanit. Es tracta d’una formació única de músics sobre rodes que trenca motlles amb un concert itinerant d’alt voltatge i una festa de carrer trepidant a ritme de funk. Un espectacle de proximitat on el públic participa i fa que cada concert sigui únic i diferent.

Val a dir que ja fa quatre anys que l’entitat compta amb el suport del Xiringuito X, ja que l’establiment se suma a diferents causes solidàries durant la temporada d’estiu.  En aquest sentit, tot el que es recapti durant la sardinada es destinarà al projecte ‘Beques d’escolarització per a infants i joves d’Entebbe’, proposta que permet accedir a l’educació a 12 joves de secundària i a 8 infants de primària. "Tots ells pertanyen a famílies vulnerables de la zona que no tenen la capacitat econòmica de pagar les taxes escolars i les despeses d’ensenyament", explica Sònia Fuentes.

Des de l'associació We Love Uganda s'agraeix molt la col·laboració de tots els implicats a la sardinada solidària. "La seva col·laboració és clau; cadascú aporta el seu granet de sorra, però junts tirem endavant els projectes que tenim en marxa", apunta Sònia Fuentes.