Torna el Cicle de Teatre Empori a Castelló d'Empúries amb l'obra 'Mentiders'

2020-12-01 16:00

El 1r Cicle de Teatre Empori presentat a principis del mes de març, comptava amb 8 obres programades al llarg de l’any. La pandèmia ha capgirat les dates de les funcions i fins i tot algunes s’han hagut d’anul·lar. Tanmateix, hem pogut gaudir de 3 propostes i encara en queden dues que, si tot va bé, es podran portar a terme aquest mes de desembre.

L'obra amb la qual es reprèn el cicle serà “Mentiders”, de la companyia Guspira Teatre, i tindrà lloc el dia 12 de desembre a les 19 h, a la Sala Municipal. L’hora de la funció s’ha hagut de modificar per tal que el públic pugui tornar a casa abans de les 22.00h, respectant el toc de queda. Aquesta és una activitat gratuïta però amb sistema de taquilla inversa. Cal reservar l’entrada (aquells qui ja la tenien amb l’horari antic segueix essent vàlida) i es demana que qui no pugui assistir-hi amb aquest canvi d’horari, es posi en contacte amb l’Ajuntament enviant un correu electrònic a cultura@castello.cat

La darrera proposta de l’any és el microteatre que estava previst pel dia 12 de novembre i que es traslladarà al 27 de desembre. En aquesta ocasió comptem amb la participació de les entitats castellonines: Despertaferro, el Paller inkiet, Grup de Teatre Esplais, Tequatre, els Serfs de la Gleva i Empordàbrava. Serà una activitat de 2 hores aproximadament on, de la mà d’un guia, els diferents grups (de màxim 20 persones cada un) s’aniran desplaçant per diferents indrets del centre històric que actuaran com a escenari per gaudir de les diferents representacions. L’activitat costarà 5 euros per persona que s’abonaran al mateix moment que compris l’entrada (a la pàgina web o a l’Oficina de turisme). Seguint les mesures del PROCICAT, els grups es reduiran si és necessari. 

Per últim, “Ara no, amor meu” del Grup de Teatre Esplais de Castelló, que va ser l’obra que va iniciar el cicle i que es va veure interrompuda per la pandèmia, realitzarà les dues funcions que no van poder portar a terme, els dies 16 i 17 de gener.

Totes les funcions tenen límit d'aforament, ús de mascareta obligatori i gel hidroalcohòlic a disposició del públic.

El Departament de Cultura de l’Ajuntament ja està treballant en la programació del 2n cicle corresponent al 2021, tot i esperant que la pandèmia no faci estralls i permeti les seves representacions.