Torna el cicle de cinema gratuït en versió original de l'EOI Figueres i el Cineclub Diòptria

2021-03-11 09:00

Aquest 2021 es compleixen 14 anys de la col·laboració entre l’Escola Oficial d’Idiomes de Figueres i el Cineclub Diòptria, que permet portar a les pantalles figuerenques cinema d’autor en versió original amb entrada lliure. 

Aquesta proposta s’emmarca en les activitats complementàries a les classes que l’EOI de Figueres ofereix al seu alumnat com a complement a l’estudi de les llengües que s’imparteixen a l’escola. 

Enguany el cicle de cinema tindrà lloc els dijous 18 i 25 de març i 8 d’abril als Cinemes Las Vegas en sessions a les 18 h i a les 20.15 h amb entrada gratuïta. 

El cicle s’inicia el dijous 18 de març amb la comèdia francesa "Antoinette dans les Cévennes (Vacaciones contigo... y tu mujer)". Amb guió i direcció de Caroline Vignal, coneixerem a l’Antoinette, una mestra d’escola que espera l’arribada de les llargament planejades vacances d’estiu al costat del seu amant secret, en Vladimir, pare d’un dels seus alumnes. Un viatge iniciàtic amb to de comèdia romàntica, rodat en uns entorns magnífics. 

El dijous 25 de març, es projectarà "In den Gängen (A la vuelta de la esquina)" una proposta del realitzador alemany Thomas Stuber premiada en diversos festivals europeus. L’actriu Sandra Hüller brilla en aquesta faula intrigant sobre un supermercat gegant que podria ser una mena de castell medieval contemporani. Una emotiva i simpàtica història d’amor entre una noia que treballa a la secció de dolços del supermercat i un noi nou que transporta palets. 

El cicle es clourà el 8 d’abril amb "Where'd You Go, Bernadette (Dónde estás, Bernadette)", una pel·lícula de Richard Linklater protagonitzada per Cate Blanchett que no és un drama, ni una comèdia, ni una història d’aventures. O potser sí, i ho és tot a la vegada? Basada en el 'bestseller' homònim de Maria Semple, Linklater dissecciona la naturalesa humana, les seves necessitats, impulsos i frustracions per fer-nos passar una bona estona.