Toni Albà obrirà la Fira Vila de Jueus a Vilajuïga

2012-06-26 10:00

Els dies 30 de juny i 1 de juliol se celebrarà la segona edició de la “Fira Vilajuïga, Vila de Jueus”. L'organitza l'Ajuntament de Vilajuïga conjuntament amb el Centre d'Acollida Turística (CAT) i les veïnes i veïns del municipi. Es tacta d'una fira comercial, cultural i social que té per objectiu rememorar la història de Vilajuïga com
enclavament de cultures des dels megàlits als ibers, passant per les llegendes del temple de Venus i sense oblidar el passat jueu de la vila. 

Les activitats s'iniciaran dissabte al vespre (21:00) amb el pregó i-real de l'actor Toni Albà que donarà el tret de sortida oficial de la fira, a la plaça Major de la localitat. A continuació i al mateix espai, tindran lloc l'espectacle poètic-musical “Cap home és visible” a càrrec de la Funcional Teatre i el Gran Sopar de les Cultures, amb plats tant originals com Amanida de la Comtessa de Quermançó. De nou, l'actor Toni Albà serà l'encarregat de la cloenda del sopar amb les seves “Audiències i-reals”. 

El gruix dels actes se celebren el diumenge 1 de juliol, a partir de les 10 del matí, amb la II Fira Comercial i Artesansa, el Racó de la Mel i la Mostra de Productes Ecològics, que estaran ubicats a la Plaça Major i entorns. Al llarg de tot el diumenge, tenen lloc visites guiades, tallers, demostacions d'oficis, espectacles per al més petits i sortides amb el tren turístic “Tramuntana Express” per fer un recorregut guiat pel municipi. A les 8 del vespre es farà una cloenda teatralitzada de la Fira amb la representació de “La Comtessa de Quermançó”, a càrrec de la companyia de teatre Tequatre.