'Tocs de Vi de l'Empordà' aplega uns 10.000 visitants a Girona

2014-06-02 11:30

La Fira Tocs de Vi de l'Empordà, que s'ha celebrat aquest cap de setmana a la plaça Independència de Girona, ha tornat a superar totes les expectatives en la seva segona edició.

Al llarg de tres tardes, més de 10.000 persones han visitat la fira per tastar els vins de la DO Empordà i maridar-los amb les creacions culinàries dels bars i els restaurants de l'emblemàtica plaça gironina. Durant el tres dies s'han consumit més de 50.000 tíqutes per tastar vins i tapes ofertes per una quinzena de cellers de la DO Empordà i una quinzena d’establiments de restauració de la plaça.

Ni la pluja de divendres a la tarda, que va restar públic durant la primera jornada, ha evitat l'èxit de la segona edició d'aquesta festa gastronòmica. Dissabte va ser la jornada que es va registrar una major afluència de públic, ja que en un sol dia es van comptabilitzar pràcticament els mateixos visitants que durant els tres dies de l'any passat. Un dels aspectes més ben valorats pels usuaris ha estat l'ampliació en una hora de l'horari d'obertura fins a les 12 de la nit. 

Els organitzadors han valorat molt positivament els bons resultats d'aqueta fira que, en la seva segona edició, s'ha consolidat com un dels esdeveniments gastronòmics de referència a la capital gironina i una cita destacada de la seva agenda.

'Tocs de Vi de l'Empordà a Girona' està organitzat per la DO Empordà i l’Associació de Bars i Restaurants de la plaça de la Independència de Girona, i amb la col•laboració de l'Ajuntament de Girona; el Fons Europeu de Desenvolupament Rural i el Departament d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural de la Generalitat de Catalunya.