The Figueres Conference rep el reconeixement i suport de la Comissió Europea

2010-01-18 15:37

The Figueres Conference, la conferència anual que s’organitza a Figueres i que gira al voltant de temes mediambientals, i que enguany se centrarà en l’aigua i la seva utulització i estalvi, ha rebut el reconeixement i el suport de la Comissió Europea.

El departament europeu que es dedica a l’aigua i la seva adpatació al canvi climàtica ha decidit donar suport a la conferència figuerenca, després d’una trobada, la setmana passada, amb el regidor de Medi Ambient, Richard Elelman. En aquest sentit, la Comissió Europea s’ha compromès a ser-ne un dels patrocinadors, amb el compromís de convertir The Figueres Conference en la llavor d’una nova organització europea, on les diferents regions (conques) intercanviïn experiències en matèria d’aigua i el seu estalvi. Destacar que les ciutats de Saragossa i Venècia, experts en el tractament i estalvi de l’aigua, també participaran a The Figueres Conference 2010.

Paral·lelament, la Comissió Europea també s’ha compromès a atorgar finançament per ajudar a la implementació d’una nova ordenança de l’aigua, la qual es presentarà al llarg del 2010. Una ordenança que, entre d’altres, se centrarà en el bon ús de l’aigua o en la reutilització d’aigües.