Territori i Sostenibilitat cedirà a l’Ajuntament de Castelló d'Empúries una part de la gestió de la Marina d'Empuriabrava

2013-03-11 11:30

El secretari de Territori i Mobilitat, Ricard Font, i l’alcalde de Castelló d’Empúries, Xavier Sanllehí, han signat aquest matí un acord pel qual l’Ajuntament, per delegació de la Generalitat, assumirà una part de la gestió de la Marina d’Empuriabrava, considerada la marina residencial més gran del món. L’acord preveu que a partir de gener del 2014 el consistori es faci càrrec del manteniment, neteja i vigilància dels més de 40 quilòmetres de canals navegables. Amb aquest nou model es busca una major implicació de l’administració més propera al territori i, per tant, una millora en la relació amb els usuaris.

Durant aquest 2013 es durà a terme el procés d’implantació del nou model de gestió. Per això el Govern haurà d’adaptar la concessió per tal de dotar l’Ajuntament de les competències necessàries per al desenvolupament de les noves atribucions. En aquest sentit, l’acord contempla la possibilitat de delegar al consistori determinades funcions en matèria de policia i inspecció marina, tot i que la Generalitat es reserva la inspecció directa. 

Un altre punt de l’acord és que l’Ajuntament pugui incloure en les ordenances fiscals les previsions necessàries per tal de percebre ingressos públics addicionals als actualment existents, especialment via taxes municipals, per sufragar les despeses inherents a les competències que es deleguen.