Territori anuncia la construcció d'una via verda per a bicicletes entre Vilamalla i Figueres

2016-02-16 20:30

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, ha anunciat avui una inversió de més de 4 MEUR en el període 2016-2018 per a ampliar la xarxa de carrils bici i vies verdes arreu del territori. Rull ha concretat l’estratègia del Departament per a impulsar aquest mitjà de transport sostenible en el marc de la reunió trimestral de la Mesa de la Bicicleta, que integra administracions, entitats, associacions i empreses que treballen per a potenciar l’ús de la bicicleta a Catalunya.

Segons dades del Baròmetre de la Bicicleta 2015, a Catalunya són usuàries de la bicicleta més de 2,5 milions de persones, de les quals prop de 500.000 ho fan de manera diària, tant per lleure, oci o desplaçaments quotidians. Un 56,8% de la població té una bicicleta per a ús personal i el 40,8% en són usuàries amb alguna freqüència, una xifra que es manté relativament estable en relació amb les enquestes dels últims anys

Entre els projectes imminents d'aquesta xarxa hi ha una via verda a l’entorn de la C-31 entre Vilamalla i Figueres 4,9 km de longitud que es començarà a construir aquest 2016.