Teresa Colom rebrà el premi Anglada del Muntaner aquest dimecres 8

2016-06-06 08:00

L’escriptora andorrana Teresa Colom rebrà el proper dimecres, 8 de juny, el tretzè premi de narrativa catalana Maria Àngels Anglada a obra publicada, en el decurs d’un acte acadèmic de caràcter públic que tindrà lloc a les 20.15 hores a l’Institut Ramon Muntaner de Figueres. La directora de la càtedra Maria Àngels Anglada de la Universitat de Girona i membre del jurat del premi, Maria Àngela Vilallonga, serà l’encarregada de fer la presentació de l’obra i de l’autora guardonades davant del públic assistent.

La senyoreta Keaton i altres bèsties, de Teresa Colom (La Seu d’Urgell, 1973), obtingué, el passat 7 d’abril, el Premi de Narrativa Maria Àngels Anglada a obra publicada que promou l’Institut Ramon Muntaner, de Figueres, amb la voluntat de contribuir al foment de la literatura catalana, refermar la projecció cívica i cultural de l’institut i enaltir la memòria de l’escriptora Maria Àngels Anglada (Vic, 1930 - Figueres, 1999), ex professora del centre.

Llicenciada en Ciències Econòmiques per la Universitat Pompeu Fabra, Teresa Colom ha publicat també cinc llibres de poesia (Com mesos de juny, La temperatura d’uns llavis, Elegies del final conegut, On tot és vidre i La meva mare es preguntava per la mort). L’obra guardonada, primera incursió de l’autora en el món de la narrativa, és un recull de contes interconnectats.

La decisió de premiar aquesta obra ha estat presa per un jurat presidit pel director de l’institut i catedràtic d’Història, Francesc Canet, i integrat per Maria Àngela Vilallonga, els catedràtics de Llengua i Literatura de l’Institut Ramon Muntaner Joan Antoni Poch i Joan Manuel Soldevilla; el regidor de Cultura de l’Ajuntament de Figueres, Alfons Martínez; la directora de la Biblioteca Carles Fages de Climent de Figueres, Nati Vilanova; Maria José Valeri, membre de la junta de l’Associació d’Amics de l’Institut Ramon Muntaner; els alumnes del Muntaner i membres del Club de Lectura del centre Eloi Higueras, Teo Jové i Erik Roura, i l’editor Rafael Pascuet com a secretari. El jurat ha vist en el llibre guardonat “una potent veu emergent en el panorama de les lletres catalanes".

Dotat amb 2.000 euros, el premi compta amb el suport de la família Geli-Anglada i amb el patrocini de l’Ajuntament de Figueres, així com amb la col·laboració de la Diputació de Girona i l’Associació de Pares del centre.

Els autors i obres guardonats a les edicions anteriors han estat: Emili Teixidor (Pa negre, 2004), Carme Riera (La meitat de l’ànima, 2005), Joan D. Bezsonoff (Les amnèsies de Déu, 2006), Imma Monsó (Un home de paraula, 2007), Quim Monzó (Mil cretins, 2008), Joan Francesc Mira (El professor d’història, 2009), Màrius Carol (L’home dels pijames de seda, 2010), Sergi Pàmies (La bicicleta estàtica, 2011), Jaume Cabré (Jo confesso, 2012), Lluís Llach (Memòria d’uns ulls pintats, 2013), Rafel Nadal (Quan en dèiem xampany, 2014) i Vicenç Pagès (Dies de frontera, 2015).