Tequatre porta 'Antígona a Nova York' a Vilabertran el dia 9

2013-03-07 08:00

La companyia de teatre Tequatre continua amb la gira d’"Antígona a Nova York", obra que es va estrenar al Teatre el Jardí de Figueres els dies 11, 12 i 13 d’octubre. 

En les representacions precedents, la crítica dels espectadors ha estat molt positiva i tant la direcció, com els actors estan molt contents del resultat obtingut després de molts mesos d’assajos. Una escenografia minimalista amb dos bancs, un fanal i una paperera, entre altres objectes, transportaran al públic a un parc de qualsevol ciutat on les desventures dels protagonistes ens faran adonar que tots som iguals i tots perseguim els mateixos desitjos. 

“Amb "Antígona a Nova York" es representa el problema de la indigència, cada vegada més present entre nosaltres, degut a la crisi mundial. Amb aquesta obra, volem fer pensar a la gent, reflexionar sobre els motius que ens poden portar a aquesta mena d’inframon.” explica un dels membres de la companyia Tequatre. 

En aquesta ocasió els actors de Tequatre seran, per ordre d’aparició: Carme Magester – Anita, Ramon Gómez – Policia, Ricard Catalan – Sasha, Jaume Pujadas – El Puça i Cristina Carbonell – Paulie. Àngels Barrientos i Jaume Pujadas tornen a compartir la  direcció, que ha comptat amb l’assessorament tècnic de Pep Vila i el disseny de l’il·luminació que ha anat a càrrec de Jordi Llongueras. 

Antígona a Nova York, porta a l’actualitat un relat que té en la seva base el famós mite immortalitzat per Sófocles al segle V aC. 

El polonès Janusz Glovacki firma aquest text contemporani i ple de realisme. La revisió del mite proposada pel dramaturg converteix Antígona en Anita, una jove de Puerto Rico que viu en la indigència i que lluita per donar-li a la seva parella un enterrament digne. En aquesta aventura l’acompanyen altres exiliats que, com ella, buscaven el seu somni i que han acabat mendicant en un parc de la ciutat. 

Les entrades en aquesta ocasió seran gratuïtes.