Temporada rècord de creuers a Roses amb 10 escales i 3.700 passatgers

2014-10-16 11:00

El port de Roses ha tancat avui la temporada de creuers amb les millors xifres de la seva història: 3.700 passatgers distribuïts en 10 escales de vaixells. Amb aquestes xifres es dobla el nombre d’escales i pràcticament es quadruplica el nombre de passatgers, comparativament amb la temporada 2013 en què es van assolir cinc escales i un miler de passatgers.

El fort increment de l’activitat creuerística d’enguany –la tercera temporada estable del port rosinc- referma el posicionament de la destinació en el mercat de creuers i suposa l’arribada d’una tipologia de turista d’alt poder adquisitiu, que potencia la creació d’ocupació i impulsa l’economia a Roses i la seva àrea d’influència. En aquest sentit, l’impacte econòmic al territori d’aquesta temporada ha estat d’uns 260.000 euros.

Per perfil de turistes, gairebé la meitat (49%) han estat nord-americans, seguits dels britànics (19%), francesos (11%), belgues (7%), australians (7%), canadencs (4%) i alemanys (2%), entre d’altres. Pel 2015 es preveu consolidar el nivell d’escales d’aquest any, un indicatiu de l’inici de la consolidació dels creuers a l’Alt Empordà.