Taula Gironina de Turisme a Roses

2020-02-25 20:30

La Taula Gironina de Turisme (TGT), integrada per organitzacions empresarials, per representats de tots els sectors turístics i per la UdG, celebrarà el segon gran debat sobre temes d’actualitat del sector i per definir línies estratègiques de present i de futur. Es farà aquest dimecres des de les 9 del matí al Teatre de Roses i el tema central serà El Turisme, Medi Ambient i Paisatge.

L’alcaldessa de Roses, Monte Mindan obrirà la jornada que també comptarà amb les intervencions de la presidenta del Consell Comarcal de l’Alt Empordà, Sònia Martínez, el president de la comissió de Turisme del Consell General de Cambres de Catalunya, Pol Fages i Lluís Torrent, membre fundador de la Taula Gironina de Turisme.

La conferència inaugural serà sobre El Paisatge gironí al món del cinema, amb la presidenta de l’Acadèmia de cinema català, Isona Passola. Hi haurà una taula sobre Territori i Medi Ambient, amb Josep Pintó, professor titular de Geografia a la Universitat de Girona; Marta Ball-llosera, ambientòloga, membre de SOS Costa Brava; Ricard Pié, catedràtic emèrit, director de l’Institut Hàbitat, Turisme i Territori; i Marta Subirà, Secretària de Medi Ambient i Sostenibilitat. 

La segona taula serà sobre Paisatge i es comptarà amb la partipació com a ponents de Felip Puig, exconseller de Medi Ambient; Montserrat Prado, cap del Departaments de Projectes i Estudis de Paisatge de l’Institut del Paisatge Urbà de l’Ajuntament de Barcelona; Jaume Vicens, subdirector general de Biodiversitat i Medi Natural; i Pere Sala, director de l’Observatori del Paisatge de Catalunya. La cloenda anirà a càrrec del delegat del Govern de la Generalitat a Girona, Pere Vila. Moderarà la jornada el professor de dret administratiu a la UdG, Josep Maria Aguirre.