Tast de v¡ns al cim del Puigmal amb la DO Empordà el 29 de juliol

2012-07-23 10:30

La Denominació d'Orígen Empordà tornarà a fer el cim el proper 29 de juliol. El Consell Regulador de la DO Empordà organitza el darrer diumenge del mes de juliol la tercera edició del tast de vins al cim del Puigmal, la muntanya més alta de les comarques gironines amb gairebé 3.000 metres d'alçada (2.909,6 metres). Es tracta d'un tast molt original i singular, una oportunitat única que permet fer una degustació de vins en un espai tant poc habitual com és el cim d'una gran muntanya. 

El tast compta enguany amb la participació d'una onzena de cellers: Arché Pagès, CanSais, Cooperatiu d'Espolla, Martí Fabra, Garriguella, Espelt Vitucultors, Gelamà, Mas Pòlit, Pere Guardiola, Vinyes dels Aspres i *laVinyeta. Els cellers situaran una gran varietat de vins empordanesos al sostre de les comarques gironines en un acte carregat de simbologia que l'any passat ja va aplegar més de 200 participants. 

L'organització ha establert dos punts de sortida per organitzar la pujada al Coll de Fontalba: a les 5.45H des del camp de futbol del Palamós i a les 6.30H des de l'aparcament de l'entrada de Besalú. En aquest sentit, es demana als participants que s'agrupin en 4 o 5 persones per cotxe per tal de no col·lapsar la muntanya, on cap a les 8.30H s'iniciarà l'ascensió. 

Es recomana una preparació física mínima per realitzar l'activitat, amb 3 hores d'ascens i 2 de descens. Cal dur roba, calçat i mitjons adequats; portar l'esmorzar i el dinar; bastons, anorac, folre o impermeable; ulleres de sol i protecció solar i labial; cantimplora amb 1.5 litres d'aigua i farmaciola bàsica. 

Per a inscripcions cal adreçar-se al web www.doemporda.cat fins el 25 de julilol i complimentar el formulari establert per l'activitat. El preu és de 5 euros per a les persones que no tinguin assegurança de muntanya i de 3 euros pels participants que ja en tinguin.