Suu rebrà l'Anxova d’Or i Jordi Hurtado serà pregoner de la Festa de l'Anxova de l'Escala 2022

2022-09-23 18:00

La cantant Suu i el presentador de televisió Jordi Hurtado han estat escollits aquest any pel sector anxover i l’Ajuntament de l’Escala com Anxova d’Or i pregoner de la Festa de l’Anxova 2022.

Jordi Hurtado fa molts anys que té casa a l’Escala i hi fa llargues estades. També Suu ha gaudit de l’Escala com a punt d’estiueig i en el seu darrer àlbum s’inclou la cançó “Tu a Menorca i jo a l’Escala”.

La Festa de l’Anxova se celebra, com és habitual, el primer diumenge d’octubre, el dia 2. El programa comença amb el pregó i el lliurament de l’Anxova d’Or, a les 11.30h, a la Punta. Tot seguit es farà la tradicional degustació popular d’anxoves de l’Escala, seguida de la cantada d’havaneres amb el grup Oreig de Mar (12h, a la Riba).

"Aquest any podem recuperar totes les activitats amb normalitat i esperem molt bona resposta a una Festa i una Ruta que formen part d'una programació que any a any va allargant la temporada turística", remarca la regidora de Promoció Econòmica i Turisme, Marta Rodeja.

En la mateixa línia s'expresava Enric Fanlo, en representació del sector anxover a la presentació de la Festa de l'Anxova, remarcant que tot i que alguna activitat, com l'entrega de distincions, s'ha pogut fer durant la pandèmia, l'anxovada popular no s'havia pogut fer des del 2019. Fanlo també tenia un record per Francesc Moner, Xillu, que va ser un dels iniciadors de la Festa de l'Anxova i ha mort aquest any.