Suspès per la pluja el concert d'Arianna al Festival de Cadaqués que continua amb un homenatge a Django Reinhardt i Buika

2010-08-03 15:38

La pluja va obligar a suspendre el concert d’Arianna Savall previst per ahir dilluns al Festival Internacional de Música de Cadaqués. La programació es reprèn aquesta nit amb l’actuació de l’Original Jazz Orquestra del Taller de Músics i Biel Ballester Trio, amb l’espectacle Una visita a Django Reinhardt (1910-2010) en homenatge a aquest referent del gipsy jazz del segle XX.

Demà dimecres arribarà un dels concerts més esperats del festival, el de Buika, la cantant més fascinant mai sorgida de l’ànima negra de Mallorca. Amb un repertori basat en cançons de Chavela Vargas ha donat peu a un disc que farà història, El último trago, que presenta en el seu primer concert a Cadaqués. Enregistrat en directe als estudis Abdala de l’Havana amb el quartet de Chucho Valdés, El último trago és un homenatge a Chavela Vargas i a Bebo Valdés, en l’any que tots dos celebren els seus 90 anys. El último trago de Buika és únic, inimitable. És l’emoció en estat pur que sentim en veus com les de Chavela, Billie Holiday i Édith Piaf. I ara, en la veu de Buika.

El último trago és el quart disc d’aquesta cantant nascuda a Mallorca, on viu la seva família originària de Guinea Ecuatorial. Buika ha estat nominada als Grammys Latinos com a Millor Àlbum de l’Any i Millor Producció de l’any pel seu tercer disc Niña de fuego, produït i composat per Javier Limón. La mallorquina ha cantat en escenaris d’arreu del món com el Festival de Jazz de Montreux, el Festival de North Sea, Argentina, Helsinki, Oslo, Zurich, Mèxic, Estats Units… i arreu ha rebut grans reconeixements per la seva veu irrepetible i les seves emotives interpretacions.