Subvenció de 38.820 euros de Dipsalut per a l'Ajuntament de Figueres per a la lluita i control integrat de plagues urbanes

2017-11-17 18:30

L’Ajuntament de Figueres ha rebut una subvenció de 38.820,09 euros per part de Dipsalut en el marc del programa d'actuacions per a la lluita i el control integrat de plagues urbanes. L'ajut representa un 33% del projecte que va presentar l'Àrea de Medi Ambient per l'any 2017, que té un pressupost de 115.250 €. 

L’Ajuntament de Figueres és membre de la Mancomunitat Intermunicipal Voluntària del Servei de Control de Mosquits de la Badia de Roses i el Baix Ter que, a part d'oferir el servei de lluita contra el mosquit tigre, disposa d’una Unitat de Control de Plagues que presta el servei a Figueres de lluita integral contra les plagues urbanes. 

El regidor de Medi Ambient i Qualitat Ambiental Francesc Cruanyes manifesta que “estem molt satisfets amb el treball que està duent a terme la Unitat de Control de Plagues de la Mancomunitat del Servei de Control de Mosquits per controlar de forma integral el conjunt de plagues urbanes ja que el les mesures que s’apliquen estan donant resultats positius que ja estem constatant ara i que veurem més clarament en els mesos vinents”. El regidor també afegeix que “cal agrair al Dipsalut el seu programa d’ajuda econòmica als municipis per a abordar les despeses de la lluita contra les plagues urbanes” 

En el cas de Figueres les actuacions contra les plagues urbanes se centren en controlar les poblacions de rosegadors (rates), aus (coloms, pardals i estornells) i insectes, tant de la via pública com dels edificis municipals. L’objectiu és situar les poblacions d’aquests animals en uns llindars que no generin afectes negatius per a la ciutat, com poden ser problemes d’ordre higiènic i sanitari, afectacions al mobiliari urbà o a les propietats privades.