Soultrans i Locura de Amor es tornaran a reunir en un concert a La Cate de Figueres per a recordar Carles Garcia

2019-01-16 12:00

El dissabte 26 de gener, Figueres retrà homenatge al músic rosinc Carles Garcia que va morir l’estiu passat. Ara fa un any se’n va fer un altre al Teatre de Roses, amb moltes col·laboracions d’amics, companys del seu periple musical i ex-alumnes, al qual el músic va poder assistir. En aquesta ocasió hi actuaran: Soultrans, banda de Soul fundada per ell, i Locura de Amor, banda emblemàtica de composicions seves i que va enregistrar un disc l'any1988. El concert serà a La Cate amb entrada lliure. 

Carles Garcia i Gonzàlez va nèixer l’u d’Abril de 1958 a Sidi Ifni (Sàhara Occidental). Va viure a Jaca, Alcalà de Henares, La Seu d’Urgell i va passar part de la seva infància i adolescència a Figueres, estiuejant a Roses. Als 7 anys comença els estudis de guitarra clàssica, títol que obté als 17 anys pel Conservatori del Liceu. Als 16 anys funda el grup Sugar Mountain i d’aquella etapa sorgeixen també els Tiburones de la Bahia. Durant els anys següents va viure a Barcelona, Granada i Menorca. L’any 1979 s’instal·la a Roses i es dedica intensament a l’estudi de la guitarra elèctrica de la qual n’ha sigut un virtuós. Ha dominat també el baix, el teclat i l’harmònica. Compositor i arranjador funda el grup Locura de Amor, tot amb cançons seves, i editen un disc, amb el mateix nom, l’any 1988, que presentaran amb un seguit d’actuacions per les Comarques Gironines, Barcelona i Madrid. Autor i intèrpret de la banda sonora de l’espectacle musical “Tusca” amb el clown i mim, Xavi Collellmir. 

El 1987 va fer concerts a Madrid amb Peter Sarach i el batería Henry Dream. Activista musical, va promoure i dirigir l’edició del disc “El gran masturbador”, dedicat a Salvador Dalí, amb la participació de 10 grups empordanesos, i va fundar l’Associació l’Empordà Elèctric i CRAM (Coordinadora Rosinca d’acció musical). 

La seva trajectòria artística va continuar amb el grup Gar & Cía de temes propis; Soultrans (versions de clàssics del Soul); Harry El Sucio (versions de pop-rock); Duets acústics amb Pol Andreu, Acústic Connection i amb Àngels Ortiz. Va tocar amb diferents grups com a guitarrista i teclista: Los Tremendos, Apàtrides, Chuck Birras Band, Egotrip...i va fer incurssions en el flamenc tocant la guitarra amb Barullo i Los Bani. Va montar els estudis de gravació Fluvià So exercint com a enginyer de so i productor. 

El 2006, publica el CD «La pell del violí», amb la cantant i compositora Àngels Ortiz, sobre textos de Miquel Martí i Pol. És autor de moltes de les composicions i productor de la gravació. Va excercir l’activitat docent durant més de 30 anys en diferents centres de Barcelona, Figueres, Roses i Cadaqués, desenvolupant un mètode i programa d’ensenyament propis. Tallers musicals infantils a les escoles i d’iniciació a la música i tallers de tècnic de so. L’any 2013 va participar activament a la gravació del tercer disc d’Àngels Ortiz “Àngels del zel”, com a guitarrista i productor de les mescles i va col·laborar en el disc “Després de Les Cendres” amb la cançó “L’ultim xai”.