Sons del Món creix un 60% i supera els 10.000 espectadors

2016-08-01 12:00

Un total de 10.260 espectadors han assistit als concerts del festival Sons del Món que han acabat aquest cap de setmana amb Manel a Castelló d'Empúries i Cris Juanico i Joana Serrat en els dos concerts entre vinyes. Aquesta xifra suposa un augment espectacular del 60% respecte a l'assistència de la passada edició. Durant aquest mes de juliol s'han esgotat les entrades per deu dels dotze concerts que s'han programat i Sopa de Cabra ha protagonitzat l'espectacle més multitudinari de la història del festival en una nit on, a més, es va presentar el vi "Bona nit malparits" dedicat als 30 anys del grup gironí.

En aquesta novena edició s'han servit més de 2.000 copes de vi, els tasts previs als concerts han esgotat les places, els artistes han brindat amb els vins de la Ruta del vi DO Empordà.

Les activitats relacionades amb el món del vi, viuen el seu moment de més popularitat, i Sons del Món el festival de vins de l'Empordà i un dels més importants del país és un clar exemple d'aquest bon moment. Els concerts entre vinyes d'artistes de petit format s'esgoten amb setmanes d'antelació, els concerts de Rosario, Manel i Noa pengen el cartell de "no queden entrades" i Sopa de Cabra amb prop de 4.000 espectadors fa de la seva actuació la més multitudinària de la història del festival.

Segons una enquesta telemàtica un 29% del públic prové de comarques barcelonines, un 64% del públic sopa abans o després del concert a la localitat on es realitza el concert, i un 13% pernocta a la localitat amb motiu del festival.

Creix el nombre d'espectadors provinents de les comarques barcelonines, símptoma que el festival ja és conegut arreu del país. Sons del Món per primera vegada també representa un impacte econòmic important per les poblacions que acullen el festival. Set de cada deu persones sopen abans o després del concert a localitat que acull l'actuació. I un de cada deu persones pernocta gràcies al festival.

Els espais són una de les claus de l'èxit del festival. La majestuosa Ciutadella de Roses, la imponent portalada de la basílica de Castelló d'Empúries, els concerts entorn dels cellers i les vinyes fan d'aquest un dels festivals amb més encant del país. A la mateixa enquesta vuit de cada deu persones valoren amb el màxim de nota els espais que acullen el festival.

L'any vinent se celebrarà el desè aniversari del festival i l'organització ja anuncia que hi comença a treballar per poder viure d'una manera especial la primera dècada de Sons del Món.