Sònia Duñach nova presidenta dels Vailets de l'Empordà

2015-11-24 09:30

El passat dissabte 21 de novembre, la colla castellera Vailets de l’Empordà va celebrar la seva assemblea ordinària d’aquest any 2015, al seu local d’assaig de Castelló d’Empúries. Era el moment de passar balanç del que ha estat aquesta temporada 2015 per l’entitat, la qual sempre serà recordada com la que va aconseguir, per primera vegada, la descarregada del 5 de 7.

Tot comença i tot acaba. La junta de membres ordinària de 2015 va posar fi al mandat de les actuals juntes directiva i tècnica i, després de les pertinents votacions, va ésser l’escenari del nomenament dels nous grups de treball per a l’any 2016. Aixa doncs, després de tres temporades al càrrec, l’actual cap de colla, Adrián Caamaño, va cedir el testimoni a en Carles Peramo, que presenta un equip amb cares noves i molt joves i el gran repte de fer créixer la colla. Millores en la tècnica dels castellers, una mainada unida i escoltada i una pinya motivada i preparada; són els trets principals del programa d’aquesta nova tècnica, que pretén tenir una comunicació més propera amb la colla i millorar les relacions amb les entitats veïnes.

També hi ha canvis a la vessant administrativa de la colla. L’actual president, en Joan Moreno, es va mostrar orgullós amb la feina realitzada i s’acomiadava del càrrec amb un discurs emotiu i ple d’agraïment a la colla, destacant la instal·lació de la xarxa de seguretat al local d’assaig de la colla com a la gran fita del seu mandat. Cedia el testimoni a la Sònia Duñach, qui assumeix el càrrec per les dues properes temporades, amb el clar objectiu de fer créixer la massa social de l’entitat. Ella i el seu equip presentaven un programa il·lusionant amb l’afany de facilitar l’accés a l’entitat dels nous membres, dinamitzar la relació dels membres amb la colla, crear un espai per a què els joves de la colla siguin escoltats i comencen a definir allò que volen que la colla sigui en el futur i continuant fent possible que l’activitat castellera es pugui portar a terme a l’Empordà.

Ara, la colla marxa gairebé dos mesos de vacances, per carregar pilers i agafar forces per encarar la temporada 2016, en la que volen tornar a assolir tots els reptes que s’han fixat.