S'obre el període de selecció de joves que vulguin participar en el Programa Joves per l'Ocupació

2017-01-31 12:30

L'Ajuntament de Figueres ha obert el període de selecció per a la cinquena edició del programa Joves per l'Ocupació, que mitjançant un acompanyament tutoritzat del jove de manera individual i integradora, els facilita l’oportunitat de rebre  accions d’orientació, formació i adquisició d’experiència professional en empreses. L’objectiu del programa és, d’una banda, millorar les competències professionalitzadores i per altra, facilitar la seva inserció laboral i d’altra banda promoure l’obtenció de l’ESO als joves que no el tenen, mitjançant les Escoles d’Adults o via on-line, a través de l’Institut de Catalunya (IOC), amb suport tutorial.

El programa Joves per l’Ocupació s’adreça a 40 joves de la nostra comarca, d’entre 16 i 25 anys, en situació d’atur i inscrits al Registre de Garantia Juvenil (Oficina Jove – Fem en Figueres). La formació professionalitzadora que s’ofereix en aquesta edició és la de caixer de comerç i la d’ajudant de cambrer, les dues amb un mòdul de francès, idioma d’interès a la nostra comarca en ambdós sectors. Un total de 162 joves de la comarca s’han beneficiat en les quatre edicions anteriors de Joves per l’Ocupació, dels quals un 60% han entrat amb èxit al món laboral i un 30% han retornat al sistema educatiu.

El regidor de Promoció Econòmica, Manuel Toro, afirma que "tenim una experiència positiva de les edicions anteriors, pel que és lògic que el Govern municipal aposti de nou per un programa que posa l’èmfasi en un sector de la població amb perill de quedar fora del sistema laboral i educatiu massa aviat. A més, s’ofereix una formació on sabem -gràcies als estudis realitzats- que els alumnes tenen moltes possibilitats d’inserció al món laboral”.
L'alcaldessa de Figueres, Marta Felip, assegura que "el programa Joves Per l’Ocupació és una experiència  d’èxit  que ha aconseguit en les dues anteriors edicions que 52 joves d’entre 18 i 29 anys accedeixin al mercat laboral. És imprescindible i una de les prioritats del govern ajudar i donar les eines necessàries a tothom qui cerca feina activament, independentment de l’edat o del nivell de formació".

Durant els mesos de gener i febrer d’enguany estan programades sessions informatives pels joves al Centre Integrat de Formació Ferran Sunyer de Figueres. Després d’aquestes sessions els joves han de realitzar una entrevista personal amb la tutora corresponent a la formació del seu  interès.
Els joves interessats a participar han d'adreçar-se a l’Àrea de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Figueres (Avgda. MªÀngels Anglada, 15, 1r pis), o bé trucant al telèfon 972 67 42 61 o a través del correu electrònic jovesxocupacio@figueres.org.

El programa està dotat amb una subvenció de 166.090 € provinents del Servei d’Ocupació de Catalunya, el Ministeri d’Ocupació i Seguretat Social i el Fons Social Europeu en el marc de la Iniciativa d’Ocupació Juvenil, d’acord amb el Programa “Joves per l’Ocupació”, regulat per l’Ordre EMO/251/2014, modificada per l’Ordre EMO.