Sis ferits en l'accident d'un veler a l'entrada del port d'Empúriabrava

2012-05-19 19:30

Un veler de 12 metres d’eslora en què navegaven set persones ha picat contra les roques just a l’entrada del canal per a embarcacions que hi ha a Empuriabrava. Com a conseqüència del xoc, que s’ha produït per causes que encara no s’han determinat, 6 de les 7 persones que navegaven en el veler han resultat ferides i en el vaixell s’hi ha obert una via d’aigua, segons informa el Cos de Mossos d’Esquadra, que hi ha treballat amb 5 patrulles. Tres dotacions dels Bombers de la Generalitat hi han treballat des de dos quarts de sis de la tarda amb tres dotacions. 

Quan els Bombers hi han arribat, personal del port, busos i particulars que hi havia a la zona havien tret de l’aigua i de l’embarcació totes les persones afectades. El SEM, que hi ha enviat un helicòpter i 2 ambulàncies, informa que entre els ferits hi ha una menor d’edat, una nena que segons Bombers presenta fractures en una cama. El seu estat és greu. Entre la resta de ferits hi ha 2 adults més, ferits greus, i 3 de lleus, que tenen cops múltiples per tot el cos, segons han copsat els Bombers, que han ajudat a fer la primera atenció sanitària als ferits abans de la seva evacuació.

Paral·lelament, els Bombers també han ajudat Salvament Marítim a remolcar el veler accidentat fins a una nàutica del port. 

Segons informa el SEM, en aquest servei hi ha hagut una nena de 10 anys ferida greu. Ha estat evacuada en l’helicòpter medicalitzat del SEM a l‘Hospital de Sant Pau i la Santa Creu, de Barcelona. Els altres ferits han estat traslladats en les 2 ambulàncies del SEM a l’Hospital de Figueres. Es tracta d’una altra nena, de 8 anys, ferida menys greu, i d’un home de 61 anys, igualment menys greu. Els altres 4 ocupants del veler afectats han anat igualment a l’Hospital de Figueres en les mateixes ambulàncies. Segons el SEM estan il·lesos, tot i que algun d’ells havia rebut algun cop molt lleu.