Sis biblioteques de l'Alt Empordà tenen accés digital a més de 5.000 diaris i revistes de tot el món amb PressReader

2017-01-20 18:00

La implantació de la plataforma de diaris i revistes en línia PressReader a les biblioteques de les comarques gironines és una realitat. El servei de PressReader permet als usuaris de les biblioteques consultar més de 5.000 diaris i revistes de tot el món gratuïtament i durant tot l’any 2017.

L’accés a les publicacions es fa mitjançant IP, i per entrar-hi només és necessari connectar-se a la sessió del Wi-Fi de la biblioteca, registrar-s’hi i teclejar en un navegador https://www.pressreader.com. Si s’hi accedeix des de la tauleta o el telèfon intel·ligent, cal descarregar-se l’aplicació, compatible amb qualsevol dispositiu i sistema operatiu.

Un cop dins la plataforma, es té a l’abast 5.000 publicacions d’arreu i múltiples avantatges, com ara l’accés durant noranta dies a l’hemeroteca de revistes i diaris o l’accés remot de set dies per a tots els usuaris des dels seus dispositius personals, la localització de les biblioteques més properes, eines per compartir, traduir, escoltar o imprimir.

L’usuari no només podrà accedir als continguts de PressReader mentre sigui a la biblioteca, sinó que l’enllaç es mantindrà a la memòria del seu ordinador portàtil, tauleta o telèfon intel·ligent perquè pugui accedir-hi des de qualsevol lloc durant els set dies posteriors a la darrera connexió a la biblioteca.

La implantació de PressReader a les biblioteques gironines del Sistema de Lectura Pública és una prova pilot. Entre les biblioteques que se’n beneficien en aquesta primera etapa n'hi ha sis de l’Alt Empordà (Biblioteca de Castelló d’Empúries - Ramon Bordas; Biblioteca de l’Escala - Víctor Català; Biblioteca de Figueres -  Fages de Climent;  Biblioteca de la Jonquera - Carles Bosch; Biblioteca de Llançà - Pere Calders, i Biblioteca de Roses - Jaume Vicens Vives). En total són 31 biblioteques de les comarques de Girona.

 

Lloc de cerca