S'inicia l'Interclubs d'escacs amb el Figueres amb 7 equips d'un total de 29 a tot Girona

2021-10-11 19:00

El Club d'Escacs Figueres lidera els clubs gironins en nombre d’equips inscrits al nou campionat Interclubs que substitueix la lliga catalana 2021. N’ha presentat un total de 7, gairebé el doble que l’altre equip que n’ha presentat més, el Tordera amb 4, seguits de Gerunda i Olot amb 3. En total els clubs gironins han presentat 29 equips repartits en 6 en categoria nacional (Figueres A, Figueres B, Gerunda A, Palafrugell A, Tordera A1 i Tordera A2) i 23 en 3 grups de 8 equips en categoria gironina, on el Figueres hi té 5 equips repartits a tots 3 grups. 

A diferència de la lliga catalana, en aquest campionat tots els equips són només de 4 jugadors, i es disputen totes les categories el diumenge al matí en un total de 7 diumenges. 

Els resultats del Figueres d’aquest primer diumenge en categories nacionals, han estat: Figueres A 2 – Foment Martinenc A1 2 en el grup 1 i Tordera A1 3,5 – Figueres B 0,5. Pel Figueres A cal destacar les victòries del GM Javier Campos contra el MI Alfonso Jerez i del MI Jorge González contra Salvador Moya en els taulers 1 i 3 respectivament. Pel que fa al Figueres B, cal destacar les excel.lents taules aconseguides amb negres per Jordi Àlvarez, que debutava amb el Figueres, contra el duríssim MF Josep Romero. Àlvarez ha tingut moltes opcions d’aconseguir la victòria però malauradament el matx ja estava decidit a favor dels torderencs,  principal candidat a aconseguir el títol del grup. 

A les categories gironines, al grup 1, el Figueres C1 ha aconseguit un empat molt treballat a La Bisbal, equip que superava en elo a tots els taulers del Figueres, mentre que el Figueres C2 ha aconseguit un altre meritori empat a domicili contra el Gerunda C. 

Al grup 2, el Figueres D ha vençut a casa 3 a 1 contra el Fornells A. Al grup 3, el Figueres F ha obtingut el mateix resultat, vencent 3 a 1 també a casa contra el Tordera C, mentre que el Figueres G ha perdut 4 a 0 a Olot contra el seu equip “E”. Cal destacar que el Figueres F i G estaven formats per jugadors entre sub10 i sub16, alumnes de l’Escola d’escacs del club. 

El proper diumenge es disputarà la segona ronda on, els equips que juguen a Figueres, ho fan a la seu provisional del Casino Menestral Figuerenc, al c/Poeta Marquina, 2, a les 9:30 h del matí.