Simulen un accident amb 30 ferits i 3 morts al túnel del Pertús

2013-02-13 09:00

Protecció Civil de la Generalitat (DGPC), i la Delegació del Govern Espanyol a Catalunya, juntament amb l’empresa responsable de la seguretat del túnel del Pertús (TPFerro) i el Govern Francès han organitzat la nit del 12 al 13 de febrer un simulacre de descarrilament de tren de passatgers sense incendi a l’interior del Túnel del Pertús, en la seva banda sud.

En l’exercici s’han activat Pla de Protecció Civil de Catalunya PROCICAT per a emergències en el Transport de Viatgers per Ferrocarril,  així com el pla d’actuació del Pla Binacional del Túnel del Pertús.

La Delegada del Govern d’Espanya a Catalunya, Llanos de Luna, directora del Pla Binacional, i el director general de Protecció Civil de la Generalitat, Jordi Aurich Taberner, director del Pla PROCICAT per delegació del conseller d'Interior, han dirigit les diferents actuacions.

El simulacre ha consistit en les tasques de salvament i atenció mèdica i de seguretat en un escenari amb el descarrilament d’un tren de viatgers a l’interior del túnel en territori espanyol, sense incendi, i en el qual hi viatjaven un centenar de passatgers, dels quals una trentena han resultat ferits (10 en estat crític), i, finalment, 3 han mort.