Signen el conveni que preveu bonificacions a camions que circulen per l'AP-7 a causa de la restricció de pas per l'N-II a Girona

2013-06-04 20:00

El Consell Executiu de la Generalitat ha aprovat avui dimarts la subscripció d’un conveni de col·laboració entre el Govern de la Generalitat, el Ministeri de Foment i la societat concessionària Acesa per a l’aplicació temporal de bonificacions als vehicles pesants en el peatge de l’AP-7 entre Maçanet de la Selva i la Jonquera. 

El 19 d’abril passat, va entrar en vigor la restricció de pas dels camions de 4 eixos o més amb l’objectiu de contribuir a reduir l’accidentalitat en aquesta via i millorar la fluïdesa del trànsit. Aquesta restricció per motius de seguretat viària serà temporal fins que s’executin, per part del Ministeri de Foment, les obres de desdoblament de la carretera N-II. Per tal de facilitar la circulació d’aquests vehicles pesants per l’autopista AP-7 com a alternativa, Acesa assumeix un sistema de bonificacions segons el recorregut dels vehicles. 

Els vehicles de quatre eixos o més que efectuïn el recorregut sencer la Jonquera - Maçanet de la Selva (o viceversa) tenen una: reducció en el preu del peatge del 35%.

D'altra banda els vehicles de quatre eixos o més que facin moviments interns, accedint  a l’AP-7 entre les sortides de la Jonquera i Maçanet i sortint definitivament entre les mateixes sortides, o viceversa: reducció en el preu del peatge del 50%.

La Generalitat i l’Estat finançaran una part d’aquestes bonificacions, per a les quals aportaran aportaran, cadascuna, i en funció del volum de trànsit, un màxim d’1,5 MEUR.

Aquest mateix vespre el conseller Santi Vila ha signat el conveni a Madrid amb la ministra Pastor i el conseller delegat d'Abertis, Francesc Reynés.