Set Escoles Verdes de l'Alt Empordà treballen el canvi climàtic i la sequera a l’embassament de Darnius-Boadella

2023-06-01 18:00

Un centenar d'alumnes de primària de les Escoles Verdes de Figueres Carme Guasch, Escolàpies, La Salle i Cor de Maria, també de l’Escola de Llers, la Ramon Muntaner, de Peralada, i l'Institut-Escola de Cadaqués, s’han trobat aquest dijous, 1 de juny, al municipi de Boadella, on han assistit a una conferència sobre el canvi climàtic, i a una caminada fins a l’embassament de Darnius-Boadella amb l’objectiu de treballar i aprendre sobre l’aigua i la sequera fora de l’aula.

A Boadella i Les Escaules, els alumnes, que tenen entre 6 i 12 anys, han pogut escoltar i preguntar la Mònica Herrero, tècnica de l'equip de Canvi Climàtic del Servei Meteorològic de Catalunya. En acabar, han construït un pal de pluja -un tub de paper amb llenties a l’interior- i han representat la dansa de la pluja i els càntics del poble Haudenosaunee (Iroquès), d’Amèrica del Nord.

Des de Boadella s’han traslladat fins a Darnius, des d’on han iniciat la caminada fins a l’embassament. En Marc i la Gemma, Agents Rurals de la demarcació, han acompanyat els alumnes i els han explicat la feina que desenvolupen en la protecció i conservació de la natura, els efectes del canvi climàtic i, concretament, el risc d’incendi forestal i la seva relació amb la sequera que pateix la conca de la Muga. També han identificat espècies vegetals i animals de l’entorn de l’embassament i dels hàbitats dins del Consorci Salines Bassegoda.

Cada any les escoles verdes de l’Alt Empordà es troben i organitzen una jornada de coneixement de l’entorn i porten a terme activitats relacionades amb els projectes educatius sobre el medi natural i la sostenibilitat que treballen durant el curs. Enguany, aquestes escoles han après -o treballaran en el proper curs- sobre l’aigua, la conscienciació sobre el seu bon ús i la reducció en el consum, etc.