Set corredors completen la ruta dels quatre refugis de la Tramuntana en unes 25 hores

2020-09-14 12:00

Set corredors han aconseguit completar la ruta dels quatre refugis de la Tramuntana en unes 25 hores

Ruben Cruz, Juan Diego Martín, Simó Colls, Mireia Perpinyà, Marcel Bueno, Miquel Cruz i Pau Rodríguez, varen començar l’itinerari al refugi de Can Galan-Bassegoda el divendres 11 de setembre a dos quarts de set de la tarda i varen arribar a Roses el dissabte als voltants de les vuit del vespre. 

Al llarg de la travessa es van adequar 14 punts d’avituallament, coberts amb membres del Centre Excursionista Empordanès i amb persones com en Jep Coromines, que hi ha estat implicat des de l’inici i n’ha escrit la crònica que us compartim. 

Divendres 11 Setembre de 2020. 18:31h Refugi de Can Nou. El primer dels quatre. Un inici dur cap al coll del Bassegoda, Costoja, Menhir de Dona Morta per arribar al sostre de la comarca amb els seus 1443 m, El Moixer. Amb tota la ruta per davant. Una bona declaració d’intencions. En plena nit descens cap al segon refugi de la Ruta, Les Salines, Coll de Lli per entrar a la Catalunya del Nord fins al poble de Les Illes. Els participants varen començar un seguit de puja i baixa, Coll de Panissars, Pertús i la Cantina a Requesens o va començar a clarejar, per arribar al tercer refugi, el Forn de calç. Sense dormir en cap moment varen travessar l’albera de cap a cap fins a arribar al quart i definitiu refugi de Banyuls. Segona parada llarga per valorar les forces, alimentar-se i encarar una part de desgast físic molt important fins a arribar a Montperdut, entrada del Parc Natural del Cap de Creus. És en aquest punt a les 15:00 h que els quedava la part més calorosa amb quasi 100 km a les cames. Els set participants varen passar per Mas Ventós i Serra Verdera per iniciar el descens final cap a la Ciutadella de Roses, punt final de la travessa. 19:56 h Dissabte 12 de setembre 2020. 

El projecte dels 7 corredors ha comptat amb el suport del Celler Empordàlia i, en concret, el seu vi Ençà, inspirat en el poema de Joan Maragall “l’Empordà”. 

El Centre Excursionista Empordanès agraeix a corredors, persones de suport i a tots els voluntaris de l’entitat que d’una manera o altre han contribuït a l’èxit d’aquest projecte.