Set cantautors de Roses comparteixen escenari a Figueres el 2 d'agost

2016-08-01 09:00

El proper dimarts 2 d’agost a les 22.00 i dins el cicle Figueres fa estiu, la plaça Josep Pla serà l’escenari per a gaudir d’una bona mostra de la cançó d’autor que és fa a Roses. Tots els participants són nascuts o residents a Roses des de fa molts anys. Tots interpretaran temes propis dels seus discos i alguna versió. 

La vetllada, coordinada per l’Associació d’Artistes de Roses, permetrà descobrir una mostra d’artistes rosincs, en format cantautor, que elaboren les seves pròpies composicions. En aquests moments a Roses, hi ha cantautors/es de diferents tendències musicals, que busquen fer-se un lloc, que editen discos i que volten arreu, sols o amb banda ensenyant les seves cançons.

Aquests seran els protagonistes:

-Carles Garcia: compositor, guitarrista i multiinstrumentista amb una llarga trajectòria. Professor de gran part del planter de músics empordanesos. Té 4 discos editats (Locura de amor, El gran masturbador, La pell del violí i un cd de nadales pròpies). Convalescent d’una llarga malaltia, ara torna per presentar un projecte a on canta els seus temes per a gravar finalment un disc de rock.

-Àngels Ortiz: Cantant, guitarrista, professora de cant modern i ballarina de dansa contemporània. Està de gira del seu tercer disc Àngels del zel. Un recull de cançons amb paraules sonores. A mig camí entre la cançó d’autor i un poderós Power-Pop, la seva música sona delicada i contundent. Té dos discos més editats: Hores Velles i La pell del violí, i ha cantat i produït el disc de nadales de Carles Garcia, editat l’any passat. De tradició rockera, canta també música negra i flamenc.

-Rusó Sala: Cantant, guitarrista i professora de cant. Ha participat en diferents Festivals (a Catalunya i altres de l’àrea mediterrània), i guanyat diversos premis (Concurs de cançó de Salitja, Premi Pino Piras de Sardenya entre d’altres). La música de rusó Sala té aires mariners o de bressol, crits d’amor o planys de solitud, ecos de melodies antigues o la música dels seus poemes actuals.Té 3 discos editats: La ciutat imaginària, Mar Endins i el darrer Fil de coure amb la guitarrista sarda Caterinangela Fadda 

-Terry Patrick Ryan: D’origen irlandès guitarrista, cantautor i professor. Té 2 discos editats en solitari The humbling of the Goat (2013) i Eyes in the Eerie (2015) on barreja el folk, el blues, el solo guitar, el jazz i destil·la recursos sempre des de la base de la guitarra.

-Ian Sala: El més jove de tots, Dylanià, irònic i imaginatiu,ens proposa un Country-Folk de pa de pagès acompanyat d’interpretacions que passen de la calma profunda que fa pensar a l’espectador fins a l’excentrictat desbocada i total. Té un disc editat titulat De Can Brigola.

-Pablo Guirao: Guitarrista y compositor autodidacta, amb influències arraigades al blues-fussió. Té un disc editat amb la seva anterior banda, Pablo Guirao Trio. Les cançons del seu nou treball musical reflexionen més profundament i obertament sobre l'amor, la naturalesa i l'art, i en general tot alló que ens fa enfoscar o enlluernar la vida. Pablo Guirao ens presenta un primer tastet del que serà el seu pròxim disc.

-Madamme Mustash (Anna Gratacós): La seva trajectòria ve marcada per la seva anterior banda Aurània amb qui va editar dos treballs. Ara torna en solitari amb noves cançons. Pop-Rock amb aires mediterranis i de cançó francesa. El seu nou disc Hoy s’acaba d’editar.

Lloc de cerca