S'estrena la rehabilitació del monestir de Sant Llorenç de Sous d'Albanyà

2014-06-21 09:00

Aquest divendres el monestir de Sant Llorenç de Sous, a Albanyà, ha estrenat un canvi d’imatge. Després de 30 anys de treballs d'excavació i restauració, el conjunt monumental ha obert les portes amb un acte d'inauguració que ha inclòs la benedicció del monestir, la interpretació en directe de música antiga i una visita guiada. La rehabilitació s’ha complementat amb actuacions arqueològiques derivades del fet que el monestir havia quedat soterrat en un 80%; en total, l'ens supramunicipal hi ha invertit 720.000 €.

Les intervencions més destacades que s'hi han dut a terme han girat al voltant de la recuperació de l’església monacal romànica de tres naus i del claustre, d’una banda, i de la restauració completa de l'església de Sant Llorenç i la sala capitular, de l’altra. A més, s'ha senyalitzat la zona amb panells informatius. A partir d'ara, el conjunt monumental estarà obert al públic, que podrà visitar una de les meravelles del romànic català i fer-se una idea de com era la vida monàstica en l’edat mitjana.

A l'acte d'inauguració han assistit Joan Giraut, president de la Diputació de Girona; Francesc Pardo, bisbe de Girona; Joan Fàbregas, alcalde d'Albanyà; Xavier Soy, vicepresident de la Diputació i diputat de Cooperació Local, Cultural i d’Acció Social; Albert Piñeira, diputat de Monuments de la Diputació, i Lluís Bayona, cap del Servei de Restauració de Monuments de la Diputació.