Serveis Socials ocuparà a finals d'any un local del carrer Sant Pau pel que el PSC demana la rescissió del lloguer

2011-02-21 20:00

El PSC de Figueres exigeix la immediata rescissió del contracte de lloguer d’un edifici del carrer Sant Pau que l’Ajuntament de Figueres té acordat amb una immobiliària figuerenca per valor de 72.000 euros anuals des de l’octubre de 2010. El grup socialista explica que des de la firma del contracte, l’Ajuntament paga 5.900 euros mensuals per un local al qual, hores d’ara, encara no ha donat cap utilitat. La idea, segons va declarar el govern municipal, era trobar un emplaçament per a les oficines de benestar social, un cop descartada per aquesta fi la rehabilitació de la Casa Nouvilas. Segons el PSC l’adquisició d’aquest immoble que va costar a la hisenda pública figuerenca 2,6 milions d’euros, a la qual s’hi ha de sumar ara el lloguer del local per 72.000 euros anuals, evidencia la nefasta gestió econòmica de Santi Vila com alcalde de Figueres.

Per la seva part l'equip de govern anuncia que, a finals d’any, els Serveis Socials municipals es traslladaran al local situat al carrer Sant Pau, 39. Un trasllat que servirà per concentrar uns serveis que actualment es troben dispersats en diferents edificis de la ciutat.

El serveis tècnics estant enllestint, s’adjunta document, els plànols i el projecte per fer efectiva la reforma del local en una primera fase, la qual tindrà un pressupost de 300.000 euros, quantitat amb consignació al pressupost municipal 2011. La ciutat de Figueres, més enllà de la posada en funcionament del Consorci de Benestar Social de l’Alt Empordà, ha accelerat el trasllat dels serveis municipals al local del carrer Sant Pau.

“Tot això amb l’objectiu d’oferir un millor servei als nostres ciutadans”, explica el vicealcalde i director de l’àrea d’Atenció a les Persones, Francesc Canet, qui afegeix que “és lògic que independentment de l’organisme que els agrupa, cada ciutat -Roses a Roses i Figueres a Figueres- busqui les millors dependències possibles per als serveis socials”.

L’Ajuntament recorda que aquesta és una decisió presa al marge de la data de constitució del Consorci de Benestar Social de l’Alt Empordà. Una decisió amb voluntat d’agrupar els serveis socials en un espai cèntric i oferir un millor servei.