S'entrega als Mossos de l'Escala i confessa set robatoris a diferents immobles

2011-12-28 13:00

Efectius de la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra de l’Escala van detenir el passat dilluns dia 19 de desembre Jordi MF, de 32 anys i veí de l’Escala, com a presumpte autor de set robatoris amb força i un d’ocupació d’immobles.

La tarda del dia 19 de desembre una persona es va presentar a la comissaria dels Mossos d’Esquadra de l’Escala amb la ferma voluntat de confessar alguns robatoris que ell mateix hauria realitzat a la citada població.

Els agents van identificar aquesta persona, que va resultar ser Jordi MF, i van procedir a prendre-li declaració juntament amb el seu advocat.

Els primer dels fets es remunta al passat setembre quan aquesta persona va forçar la porta d’una casa del carrer de Les Coves i s’hi va quedar a viure durant un mes. Posteriorment, va decidir enfilar-se pel teulat de l’habitatge per arribar al balcó de la casa del costat, d’on es va endur un microones i va aprofitar que hi havia aigua i llum per rentar la roba, dutxar-se i agafar menjar.

Uns dies més tard va entrar a una altra vivenda situada al carrer Marc Antoni; va trencar el vidre d’una finestra i es va emportar un ordinador portàtil, una televisió i altres objectes.

A mitjans de novembre, i utilitzant una escala de ferro, va accedir al balcó d’una altra casa del mateix carrer Marc Antoni, d’on es va endur diners en efectiu, però va haver de marxar ja que va sentir els propietaris que entraven a la casa.

Uns dies més tard va tornar a accedir al mateix domicili serrant una reixa, i es va poder emportar roba i estris d’higiene personal, entre altres objectes.

El dia 8 de desembre, després d’entrar en un domicili del carrer Palanca, va ser detingut pels Mossos d’Esquadra. Després de passar a disposició judicial va quedar en llibertat i entre els dies 12 i el 13 de desembre va tornar a entrar a una altra casa del carrer Rossinyol, a través d’una finestra de la segona planta. En aquesta ocasió només va agafar menjar.

Posteriorment, va aixecar la persiana d’una finestra i va accedir a una altra vivenda del carrer Rossinyol. Aquesta vegada es va emportar un ordinador portàtil, joies i dos telèfons entre altres coses.

Finalment, el dia 17 de desembre i a través d’una finestra petita de la planta baixa, aquest individu es va poder esmunyir dins d’un altre domicili i es va emportar telèfons mòbils, material electrònic i diners en efectiu. També tenia preparada una bossa que havia amagat amb diferents objectes i que no s’havia pogut endur.

L’endemà va decidir anar a buscar aquesta bossa però, en veure un cotxe policial, va sortir corrents.

La investigació que els agents dels mossos tenien oberta apuntava ja a Jordi MF com a presumpte autor dels fets esmentats, ja que tots els indicis recollits en els diferents habitatges havien portat a identificar-lo. 

Un cop es va entregar, els policies, vista tota la declaració i contemplats els resultats de la investigació, van detenir Jordi MF i van acompanyar-lo fins on havia guardat tots els objectes sostrets. Aquests es van poder tornar als seus legítims propietaris.

El detingut, que té antecedents, va passar a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Figueres el passat dia 22 de desembre, el qual va decretar el seu ingrés a presó.